Nikolić Ban Ki Munu: Pravda nije zadovoljena

Generalni sekretar UN se zahvalio predsedniku Srbije na učešću u javnoj debati o radu međunarodnih krivičnih sudova

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u sredu u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, koji mu se zahvalio na učešću u javnoj debati o radu međunarodnih krivičnih sudova.

Kako je rečeno u kabinetu predsednika, Nikolić je generalnom sekretaru UN preneo da presudama Tribunala u Hagu pravda nije zadovoljena i da ta činjenica srpskom narodu daje osećaj rezignacije i nepoverenja prema tom sudu.

- Samim tim pravi cilj - poverenje i uspostavljanje trajnog i održivog mira nije postignut - rekao je predsednik Nikolić tokom susreta sa generalnim sekretarom svetske organizacije.

U Generalnoj skupštini UN održana je javna debata o radu međunarodnih krivičnih sudova u kojoj su učestvovali predstavnici 82 zemlje. Predsednik Srbije je na debati oštro kritikivao Haški tribunal, ocenjujući da taj sud nije pomogao, već odmogao pomirenju u bivšoj Jugoslaviji.

Debatu je otvorio predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, a na njoj je učestvovao do sada najveći broj država u istoriji javnih debata u UN.

Tokom susreta Nikolića i Bana bilo je reči i o dijalogu Beograda i Prištine, a predsednik Srbije izrazio je spremnost da se dijalog nastavi, uz očekivanje da se postigne kompromis.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandzo

    11. april 2013 | 13:11

    Govor Nikolica je bio govor u prazno, pripremljen samo za Srpsko trziste. Ovim Srbija se sve vise priblizava stavovima Bjelorusije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA