DELEVIĆ: Ima još šanse za datum

Evropska komisija će 16. aprila predstaviti izveštaj o toku dijaloga i reformama, a 22. aprila će se sastati Savet ministara EU i oceniti napredak Srbije, podsetila je predsednica skupštinskog Odbora za evrointegracije

  • 1

I pored zastoja u dijalogu sa Prištinom, Srbija još ima prostora da poboljša šanse za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu u EU, kaže predsednica skupštinskog Odbora za evrointegracije Milica Delević.

- Pred nama su važni datumi: 16. april, kada će Evropska komisija predstaviti izveštaj o toku dijaloga i reformama, ali i 22. april, kada će se sastati Savet ministara EU i oceniti napredak Srbije. Nekakvog prostora, koji nije prevelik ni u suštinskom ni u vremenskom smislu, još uvek ima, ostaje da vidimo kako će on biti iskorišćen - rekla je Milica Delević.

Ona je, međutim, upozorila da je, osim što je važno napraviti dodatni pomak u dijalogu sa Prištinom, podjednako važno i upravljati atmosferom u društvu.

- Normalizacija odnosa Beograda i Prištine treba da se nastavi bez obzira na datum, a eventualni sporazum treba da se primeni. Isto tako, odnosi sa evropskim zemljama i evropska integracija Srbije treba da se nastavi i zato je važno stvarati društvenu klimu koja to podržava, a ne otežava - objasnila je Delević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    11. april 2013 | 16:59

    а што ће нам датуми ???? доле зла ЕУ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA