Mirović: Spremni smo da razgovaramo o datumu izbora

- SNS je stala iza protestnog skupa koji će sutra biti održan u Novom Sadu. Verujem da će biti podržan naš zahtev da se odmah povuče sporna Deklaracija o Vojvodini - poručuje potpredsednik Glavnog odbora SNS

  • 2

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Igor Mirović u izjavi za Telegraf.rs kaže da je njegova partija spremna da sa sadašnjom vlašću u pokrajini razgovara o datumu održavanja vanrednih izbora.

- SNS je stala iza protestnog skupa koji će sutra biti održan u Novom Sadu. Verujem da će biti podržan naš zahtev da se odmah povuče sporna Deklaracija o Vojvodini i da predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić podnese ostavku - poručuje Mirović.

On naglašava da je važno da se smire političke tenzije i da sadašnje vojvođansko rukovodstvo odustane od sepatarizma i vrati se u ustavne okvire.

- Zbog svega toga SNS će se pridružiti DSS-u, SPS-u i ostalim strankama kojima je i dalje stalo do Ustava Srbije - zaključuje ovaj naprednjak.

S druge strane, Demokratska stranka, kako saopštava, nema nikakvu dilemu da će sutra u Novi Sad doći autobusi prepuni aktivista stranaka na vlasti i raznih ekstremističkih organizacija iz cele Srbije, koji će, suprotstavljajući se nepostojećem separatizmu, pokušati da prikriju svoju nesposobnost da reše ijedan problem u ovoj zemlji.

- Najpre su od 2013. godine pokušavali da naprave 1999. godinu i Rambuje, a sutra će pokušati da naprave 1988. godinu i ponovljenu Jogurt revoluciju. To je i prošli put bilo razračunavanje sa političkim neistomišljenicima i pokušaj da se nasilno dođe na vlast, a verujemo da će to biti namera i sada - stoji u saopštenju DS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    11. april 2013 | 20:10

    Miroviću ako sutra pukne samo jedno staklo ili ako se počupa samo jedan cvet u Novom Sadu nemaš više glas. Novi sad je bre iznad vas političara.

  • hercegov grad

    11. april 2013 | 18:39

    da to sto vi demokrate zovete "jogurt revolucija" u kojoj sam ucestvovao i ponosan sam na to jer je sprecen autonomaski cilj:odvajanje Vojvodine od Srbije.I sada je sve isto samo su naslednici onih autonomasa,pronasli novi nacin i novu priliku za opet pokusaj odvajanja.Nazalost svim tim olosima pridruzila se i DS-a stranka,tj. krilo iz Vojvodine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA