Grubješić: Čvrsto verujem da će dogovor Beograda i Prištine biti postignut!

- Cenu višegodišnje neodlučnosti, odugovlačenja i guranja problema pod tepih već plaćamo - kaže potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evrointegracije

  • 6

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izrazila je uverenje da će dogovor Beograda i Prištine biti postignut, i poručila da je Srbija u potpunosti opredeljena za dogovor i za pronalaženje trajnog rešenja.

- Cenu višegodišnje neodlučnosti, odugovlačenja i guranja problema pod tepih već plaćamo - istakla je Grubješićeva.

Ona je rekla da je Vlada Srbije ušla u politički dijalog s predstavnicima kosovskih vlasti sa iskrenom željom da se postigne dogovor i od toga nije odstupila.

- URS je od početka podržavao napore i nameru Vlade Srbije da se dođe do prihvatljivog rešenja koje je moguće sprovesti na terenu. Mi nemamo dilemu da je za Srbiju važno da krene napred, da prestane da igra ulogu večitog Kalimera i to smo više puta ponovili. Nema više ni vremena ni prostora za politiku koja zagovara čekanje nekih boljih vremena za rešavanje kosovskog pitanja - rekla je Grubješićeva.

Ona je naglasila da unutar vladajuće koalicije ne postoje razlike o nužnosti nastavka dijaloga s Prištinom i taj zaključak donet je jednoglasno na sednici Vlade Srbije.

Grubješićeva je kazala da nijedan datum nije dan D, ali su zaključci Saveta iz 2011. i 2012. godine jasni - bez vidljivog i trajnog napretka u odnosima s Prištinom neće biti otvaranja predpristupnih pregovora EU sa Srbijom.

Ona je procenila da je sledeća šansa za dobijanje datuma, ako ne bude u junu, u najboljoj varijanti kraj godine, ali je realno očekivati da se čitav proces odloži i prebaci za narednu godinu.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    13. april 2013 | 10:41

    Jebale vas evro integracije.

  • Aleksandar KM

    13. april 2013 | 13:09

    Ona veruje? A njen predsednik stranke zagovara nezavisnost KiM,i zali sto nismo potpisali sporazum,i na taj nacin proterali Srbe sa njihovih vekovnih ognjista. SRAMOTA!

  • lipa

    13. april 2013 | 12:41

    Ova jedino sto zna da kaze je: Verujem... Daj malo, uradi nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA