Firma Novice Tončeva dobila od MUP 22,8 miliona dinara?

MUP Srbije je tokom 2010. godine firmi "Tončev gradnja" isplatio ukupno 22.784.145 dinara kroz sedam ugovora za specijalizovane usluge. Firma je prošle godine zaradila 183 miliona dinara samo od poslovanja sa državom, a 2011. bezmalo 519 miliona

  • 5

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojim rukovodi lider SPS Ivica Dačić, isplatilo je tokom 2010. godine po osnovu ugovorenih građevinskih poslova oko 22,8 miliona dinara firmi "Tončev gradnja", koja je iste godine donirala 300.000 dinara premijerovoj stranci, piše "Alo".

Vlasnik ove firme je Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica i član Predsedništva SPS, inače rođeni brat Ivice Tončeva, savetnika premijera.

Naime, prema podacima iz baze podataka Balkanske istraživačke mreže, po ugovoru je MUP Srbije tokom 2010. godine isplatio firmi "Tončev gradnja" 22.784.145 dinara kroz sedam ugovora za specijalizovane usluge. Jedan od tih ugovora odnosi se, prema podacima iz Informatora MUP-a, na izgradnju vatrogasnog doma u Zaječaru.

U Informatoru, međutim, nisu dostupni podaci o ostalim ugovorima sa "Tončev gradnjom", te je nepoznato za koje poslove je toj firmi uplaćeno preostalih 8.965.145. miliona dinara kroz šest isplata i u kakvom postupku za javne nabavke su ti poslovi ugovoreni.

Novica Tončev je za "Alo" potvrdio da je njegova firma za MUP gradila vatrogasni dom u Zaječaru, negirajući da su mu u tome pomogle partijska knjižica i rodbinske veze.

- Učestvovali smo na dva tendera MUP i dobili taj posao vredan ukupno 50 miliona dinara. Za prvi tender smo dobili oko 14 miliona, a ostatak za drugu fazu radova nam je isplaćivan u tranšama. Sve je urađeno po zakonu, javili smo se na tender i pobedili sa najboljom ponudom - rekao je Tončev, ističući da "Tončev gradnja" posluje već 25 godina i da redovno učestvuje na tenderima.

- Dok država to ne zabrani, ja neću otpustiti 150 radnika zato što sam funkcioner. U politiku sam ušao kao bogat čovek, a ne da bih se obogatio. Iz moralnih razloga sam odlučio da firma ne učestvuje na tenderima u Surdulici kada sam postao njen predsednik, ali ako ispunjavam sve uslove i imam najbolju ponudu, zašto da ne radim za državu - zaključio je Tončev.

"Tončev gradnja" je prošle godine zaradila 183 miliona dinara samo od poslovanja sa državom, a 2011. godine bezmalo 519 miliona, pri čemu je ukupni prihod firme iste godine bio oko 786 miliona.

(Telegraf.rs / Izvor Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    14. april 2013 | 07:48

    A pricaju braca Toncev da se ne podnose....kakvo licemerje! Ma Megatrend je to....

  • Zmrki

    14. april 2013 | 09:14

    Naravno da je sve po zakonu...ali Dacicevom.Jos samo da kaze koliko njemu placa.E,Srbija je ovo...

  • Perica

    14. april 2013 | 03:56

    Bas sam se sad iznenadio. Prosto ne mogu da verujem. A ja naivan mislio to sve casni ljudi i strucnjaci koji rade i misle samo na dobrobit drzave i naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA