Drašković: Ponižavaju SPO

Lider SPO-a tvrdi da je na podršku "Preokretu" DS reagovala izbacivanjem njegove stranke iz koalicije. Prvo ostavke Srđana Srećkovića i Sanje Čeković, pa povratak u parlament, poručio Drašković

  • 0

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je izjavio da Srđan Srećković i Sanja Čeković od septembra prošle godine ne poštuju program SPO, niti odluke stranačkih organa, što se, dodao je, poklopilo sa zahlađenjem odnosa sa Demokratskom strankom.

SPO i DS su se, prema njegovim rečima, razišli po pitanju državne politike prema Kosovu. Drašković takođe tvrdi da je na podršku njegove stranke "Preokretu" DS reagovala izbacivanjem SPO iz koalicije.

- Jasno je o čemu se radi. Ovo je pokušaj ponižavanja SPO zbog toga što smo se razišli oko ključnih pitanja sa DS - kazao je lider SPO i dodao da je ušao u kolaciju koja se zvala ZES, a njen rezultat je takav da je Srbija sada dalje od Evrope nego 2008. godine.

Drašković je rekao da će se poslanici te stranke vratiti u parlament čim ministar Srđan Srećković i državna sekretraka Sanja Čeković podnesu ostavke.

- Oni moraju da odu. Nedostojni su da predstavljaju SPO u Vladi Srbije, a našem koalicionom partneru ne služi na čast da ih podržava da ostanu na funkcijama - poručio je Drašković.

On je kazao da "ni jedna stranka ne može sebi dozvoliti da predstavnici na najvišim državnim funkcijama vode kampanju protiv stranke koja ih je predložila", naglasivši da je u svim kolicijama postojala mogućnost da partija zameni svog predstavnika u vladi.

Predsednik SPO je kazao i da ta stranka na predstojeće izbore želi da izađe sa Liberalno-demokratskom partijom jer se u svim strateškim tačkama koje se tiču evropske budućnosti zemlje podudaraju.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA