Ketrin Ešton u regionu, poseta Beogradu neizvesna

Visoka predstavnica EU u utorak će obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti glavni grad Srbije

  • 3

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton dolaskom u Podgoricu počinje posetu regionu, a zatim će otputovati u Tiranu i Skoplje. Poseta Beogradu još je pod znakom pitanja.

- Visoka predstavnica će početi obilazak regiona posetom Podgorici, a zatim će otputovati u Tiranu i Skoplje. Informacija o ostalim stanicama na turneji biće objavljena kasnije - kaže se u šturom saopštenju iz kancelarije visoke predstavnice, prenosi RTS.

U Briselu se očekuje da će Ketrin Ešton sutra obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu, saznaje Tanjug u izvorima iz Evropske komisije.

U medijima se već nekoliko dana spekulisalo da bi Ketrin Ešton tom prilikom mogla da obiđe i Beograd i Prištinu, ali to za sada nije zvanično potvrđeno.

Eštonova je u pisanoj izjavi rekla da je cilj turneje potvrda evropske perspektive zemalja regiona, ohrabrenje reformi i razvoj dobrosusedskih odnosa.

(Telegraf.rs / Tanjug, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA