DINKIĆ: Autonomiju Vojvodine ne dovoditi u pitanje

- Vojvodini treba nova politika, ali pitanje autonomije treba rešavati dijalogom, a ne na ulici - poručio je ministar finansija i privrede i lider URS

  • 1

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić pozvao je na smirivanje strasti u Vojvodini, a Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine ocenio je kao nepotrebnu, i poručio da pitanje autonomije te pokrajine treba rešavati dijalogom, a ne na ulici.

Dinkić je kazao da je Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koju je predložio predsednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić, politički akt kojim se ništa ne rešava, i naveo da se URS zalaže za prevremene izbore u Vojvodini.

- Treba smiriti strasti. Mislim da Vojvodini treba nova politika, ali da pitanje autonomije Vojvodine ne treba dovoditi u pitanje. Pitanje autonomije treba rešavati dijalogom, a ne na ulici -  rekao je Dinkić u emisiji TV B92.

On je rekao da se URS zalaže za prevremene izbore u Vojvodini, jer se u toj pokrajini vodi loša politika, ali da do njih treba doći mirnim inicijativama, poput prikupljanja potpisa, a ne mitinzima i protestima.

Na pitanje da li treba održati i prevremene izbore na republičkom nivou, Dinkić je odgovorio da nema ništa protiv toga ukoliko opozicija skupi dovoljan broj potpisa naroda koji traži prevremene izbore.

Dinkić je, govoreći o vraćanju kredita koje je ta stranka uzela od banaka, rekao da je URS-u ostalo još oko 250.000 evra dugovanja prema Razvojnoj banci Vojvodine, kao i da je uzeti novac imao potpuno pokriće.

- Mi smo skoro vratili kredit. Ostalo je još oko 250.000 evra da se otplati. Međutim, za razliku od Demokratske stranke, koja nije imala garanciju za kredit od 3,5 miliona evra, mi smo imali potpuno pokriće za naš kredit i uredno ćemo ga otplatiti - poručio je Dinkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karina Redakciji Ciganskoj

    16. april 2013 | 11:55

    Svi begaju od mesanaca pozerecackih i beogradskih, sad ce i srbi vojvodine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA