DS: SPO bespotrebno diže tenzije

Demokrate opominju da "politika ucena" ne treba Srbiji, SPO ne odustaje od zahteva za smenu ministra Srećkovića i njegov mandat nudi DS-u

  • 0

Demokratska stranka smatra da je zahtev SPO za smenjivanje ministra Srđana Srećkovića dok se očekuje raspisivanje izbora "bespotrebno podizanje političkih tenzija".

- Neprihvatljivo je i teško razumljivo da je SPO odlučio da dovede u pitanje odluku o izgradnji autoputa do Čačka ili izbor člana Visokog saveta sudstva svojim neučestvovanjem u radu parlamenta - saopštila je Demokratska stranka.

DS smatra da je politika razuma i poštovanja interesa građana, a ne politika ucena, ono što je Srbiji potrebno i za to, stoji u saopštenju, će se uvek zalagati.

Zahtev za smenjivanje Srećkovića je "prvenstveno unutrašnji stranački problem SPO u koje se DS principijelno nikada nije mešao", ocenjuju demokrate,

- DS je uvek bila konstruktivan i korektan partner, spreman na dogovore i kompromise. Činjenica da Srbija prvi put posle 2000. godine ima vladu punog mandata govori, između ostalog, i o korektnom odnosu najveće stranke u njoj prema svim partnerima koji je čine", naveo je DS.

Potpredsednik i poslanik SPO Aleksandar Jugović ponovio je da ta stranka čvrsto stoji iza zahteva za smenu Srećkovića.

- Pojedinačna fotelja ne može biti važnija od reforme pravosuđa. Ne vidim zbog čega bi jedno personalno rešenje bilo problem - naveo je Jugović, i dodao da SPO sada čeka odgovor Vlade o smeni Srećkovića.

SPO je mandat Srećkovića ponudio DS-u.

(Telegraf.rs /Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA