Dačić: Brisel zna naše uslove

- Smatramo da je od vitalnog značaja da se reši pitanje policije, pravosuđa i da na teritoriji Severa nema prisustva neke buduće kosovske vojske - kaže premijer Srbije

  • 0

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Beograd obavestio Brisel o tome šta je "dovoljan razlog i uslov" da prihvati sporazum sa Prištinom i najavio da će to biti tema sutrašnjih razgovora.

- Proteklih dana definisano je nekoliko pitanja za koja Beograd smatra da je nepohodno da budu sadžana u dogovoru da bi srpska strana mogla da prihvati taj dokument - rekao je Dačić.

On je precizirao da je Beograd u međuvremenu "odgovorio na ono što je bio pitan - šta je to što je dovoljan razlog i uslov da prihvati sporazum".

On je naglasio da Beograd nema nikakve tajne, skriveni plan ili želju da ide na pregovore, a da oni ne uspeju:

- Naprotiv. Samo smatramo da je od vitalnog značaja da se reši pitanje policije, pravosuđa i da na teritoriji Severa nema prisustva neke buduće kosovske vojske - dodao je Dačić.

- Pitanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU ne sme da bude nauštrb kvaliteta dogovora i njegove sprovodljivosti - naglasio je premijer.

On je rekao da će večeras, po njegovom povratku iz Litvanije, biti razgovora i o sastavu delagacije koja će ići u Brisel, ali je dodao da će delegacija - s obzirom na to da je ovog puta sastanak hitno zakazan - "biti u užem formatu".

Dačić je ponovio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga u Briselu i da je napredak moguć ako bude dobre volje i sa druge strane.

- Očekuje se da već u prepodnevnim satim počnu ti razgovori, pretpostavljam na uobičajen način, prvo bilateralno sa visokom predstavnicom Ketrin Ešton, a kasnije i plenarni sastanak - rekao je Dačić

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA