GRUBJEŠIĆ: Nezvanično sam saznala da je izveštaj pozitivan!

Potpredsednica Vlade izjavila je u Strazburu da se, prema informacijama koje su joj preneli zvaničnici EU, u izveštaju o napretku Srbije nalazi više pohvala nego kritika

  • 3

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas u Strazburu da je, prema informacijama koje su joj preneli evropski zvaničnici, izveštaj Evropske komisije pozitivan za Srbiju.

- Danas je ovde u Strazburu EK razmatrala izveštaj o napretku Srbije, ali taj izveštaj nije objavljen zato što nije potpun i čeka se izveštaj visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton o dijalogu Beograda i Prištine - rekla je Suzana Grubješić, a saopštio je njen kabinet.

Potpredsednica Vlade Srbije navela je da je "uspela nezvanično da sazna" da je izveštaj pozitivan za Srbiju i da ima "mnogo više" pohvala nego kritika.

- Taj izveštaj odnosi se na proces unutrašnjih reformi, koje smo mi radili zbog nas, a ne samo da bismo dobili i uknjižili jedan plus iz Brisela - kazala je Grubješićeva.

Poslanici Evropskog parlamenta će sutra u Strazburu raspravljati i o rezoluciji o Srbiji.

- Očekujem da će i ta rezolucija biti pozitivna, kao što je bio pozitivan i prvi "draft" (nacrt), u kojem se preporučivalo da Evropska komisija što pre sa Srbijom otvori proces pretpristupnih pregovora - rekla je Suzana Grubješić.

Potpredsednica Vlade će se tokom dva dana zasedanja Evropskog parlamenta sastati sa brojnim evropskim zvaničnicima, između ostalih i sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom i predsednikom Delegacije za jugoistočnu Evropu u Evropskom parlamentu Eduardom Kukanom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandzo

    16. april 2013 | 21:36

    Nezvanicno Srbija je priznala Kosovo....zato je i nezvanicno pozitivan izvestaj.

  • Aleksandar KM

    17. april 2013 | 00:25

    Sandzo@rekoh li ti ja da ides da se lecis? Sta cekas brate Srbine?

  • русија

    17. april 2013 | 04:20

    "...MI SMO SRBI NAROD najnesrecniji: svaki SRBIN koji se prevjeri- prosto vjeru sto zagrli drugu, no mu prosto ne bilo pred Bogom sto ocrni obraz pred svijetom TE SE ZVATI SRBINOM NE HOCE. Ovo ti je SRBE iskobilo robovima tudjim ucinilo."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA