Srećković i Čekovićeva isključeni iz SPO!

Predsedništvo SPO isključilo iz članstva ministra dijaspore i državnu sekretarku Ministarstva za državnu upravu. Srećković: "Ne pristajem na ucene"

  • 0

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove isključilo je danas iz stranke ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića i državnu sekretarku Sanju Čeković!

Srećković i Čekovićeva su, kako je saopšteno u SPO, isključeni "zbog grubog kršenja Statuta, nepoštovanja odluka organa stranke i odbijanja zahteva Predsedništva SPO da podnesu ostavke na funkcije u Vladi Srbije".

"Ovim je njihov ostanak na funkcijama u Vladi, koje po koalicionom sporazumu pripadaju predstavnicima SPO, prestao da bude unutarstranačko pitanje, kako je to saopštila Demokratska stranka, nego je koalicioni problem koji se može rešiti samo njihovim razrešenjem s funkcija", kaže se u saopštenju.

Za odluku o isključenju glasali su svi članovi Predsedništva SPO, osim Čekovićeve.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, s druge strane, kaže da su njegov i mandat Sanje Čeković na raspolaganju premijeru od prvog trenutka rada Vlade, ali da ne pristaju "na ucene onih koji traže njihove ostavke".

- Ne pristajemo na lične hirove onih koji traže naše ostavke samo zato što nismo pristajali da po njihovom nalogu rušimo državnu politiku i destabilizujemo Vladu - poručuje Srećković, i dodaje:

- Oni koji traže naše ostavke kritikuju vlast u kojoj učestvuju, ali se ne odriču nijedne funkcije i privilegije, što je beščašće i nemoral - zaključuje Srećković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA