TEŠKA VREMENA: I Tadiću kasni plata

Zbog blokade računa već dva meseca nema isplate zarada za 139 zaposlenih u DS, a plata kasni i počasnom predsedniku DS-a

  • 12

Zbog blokade računa već dva meseca nema isplate zarada za 139 zaposlenih u DS, a plata kasni i počasnom predsedniku demokrata Borisu Tadiću.

U stranci tvrde da su obezbedili garancije i da čekaju da banka kojoj duguju reaguje, navode "Večernje novosti".

Tadiću stranka duguje ukupno 280.000 dinara. Posle napuštanja državne funkcije, on se nije prijavio ni za jednu privilegiju koja mu zakonski pripada kao bivšem šefu države, već se stranka obavezala da će mu mesečno isplaćivati po 140.000 dinara.

Osim zarade, DS svom počasnom predsednku plaća i stanarinu. Iznajmljivanje vile od "Diposa" mesečno košta oko 4.000 evra. Kirija je plaćena unapred, odnosno do jula, tako da Tadiću ne preti opomena za neplaćeni račun.

Aleksandra Jerkov, portparol DS, kazala je da je DS potpuno zatvorio finansijsku konstrukciju kako bi se nastavila otplata kredita uzetog za kampanju:

- Trećinu kredita, od 360 miliona dinara, već smo otplatili u kešu, a za ostalo smo obezbedili garancije zahvaljujući nekretninama i prilozima članova. Sada je na potezu banka koja treba da nam odblokira račun - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пера Ложач КМ

    18. april 2013 | 00:38

    Да су добили изборе, платио би све то народ Србије, овако морају сами да враћају

  • péki

    18. april 2013 | 00:03

    Odakle im u kesu?

  • Lud Zbujen

    18. april 2013 | 06:52

    A zasto oni dobijaju platu a mi na birou

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA