MILOVIĆ: Da li sever Kosmeta ostaje u Srbiji?

Predstavnici Srba sa severa Pokrajine očekuju odgovor čiji će se zakoni i Ustav primenjivati na toj teritoriji, a ne da li će birati komandire policije i tome slično

  • 7

Čelnici opština sa severa KiM obaviće danas konsultacije o koracima koje će poduzeti, a koji zavise od ishoda poslednje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu i odgovora da li će taj deo pokrajine ostati u ustavno-pravnom sistemu Srbije.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da nema dovoljno informacija o pregovorima i da zato ne može da komentariše poslednju, devetu rundu dijaloga.

- Očekujemo odgovor da li će sever Kosova i Metohije ostati i dalje u ustavno-pravnom sistemu države Srbije, čiji će se zakoni i Ustav primenjivati na toj teritoriji, a ne da li ćemo mi da biramo komandire policije i tome slično - rekao je Milović.

- Očekujem da se nastavi praksa i da direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin dođe na sever Kosova i informiše nas o čemu je razgovarano i šta je tačno ponuđeno srpskom pregovaračkom timu u Briselu - dodao je Milović.

On je naglasio da, s obzirom na važnost pregovora, očekuje da o svemu budu obavešteni i odbornici četiri Skupštine opština sa severa Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    18. april 2013 | 13:03

    Мало је нелогично да не учествује нико од вођа Срба са Космета у преговорима?! Неће се исто борит Дачић, чији је дом у Београду и Миловић и остали, чији је дом на Космету, у гету!

  • Vitomir KM

    18. april 2013 | 15:12

    Nijaz samo cu kratko. Kosovo nikada nece biti nezavisno jer ga Srbija ne priznaje, zato ne lupetaj. Jos jednom kratko KOSOVO JE SRBIJA.

  • pametnica

    18. april 2013 | 18:22

    Dogodine u Prizrenu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA