Nemački i francuski ambasador se nadaju dogovoru

Hajnc Vilehelm i Fransoa Gzavije Denio očekuju da će Beograd i Priština postići dogovor pre 22. aprila kada se sastaju šefovi diplomatija država-članica EU

  • 0

Nemački i francuski ambasadori u Srbiji Hajnc Vilehelm i Fransoa Gzavije Denio izrazili su danas nadu da će Beograd i Priština postići dogovor uskoro, pre 22. aprila kada se sastaju šefovi diplomatija država-članica EU.

Nemački ambasador je rekao da se čini da se stvari kreću u dobrom pravcu, ali da "ima tačaka o kojima još treba razgovarati".

Denio je ukazao da je pomirenje Francuske i Nemačke utrlo put razvoju EU i dugotrajnom miru u Evropi.

- Pomirenje je nešto što funkcioniše i daje plodove - rekao je Denio.

Vilehelm i Denio su u Rektoratu Beogradskog univerizteta održali zajedničko predavanje povoodom 50-godišnjice Jelisejskog sporazuma o nemačko-francsukom prijateljstvu.

U ponedeljak 22. aprila u Luksemburgu se sastaju šefovi diploamtija država-članica EU, a na tom sastanku će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton podneti izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine.

Od toga zavisi da li će Srbija na sasnaku šefova država ili vlada 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA