BRAMERC: Proces Šešelju nikako nije primer za međunarodnu pravdu

Šešelj je u pritvoru Tribunala od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao odmah pošto je obelodanjena optužnica koju je protiv njega podigla tadašnja glavna tužilteljka Karla del Ponte

  • 5

Glavni tužilac Tribunala u Hagu Serž Bramerc ocenio je danas da suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred tim sudom nije primer kako bi trebalo da funkcioniše međunarodna pravda.

Bramerc je, tokom susreta sa stranim izveštačima iz Haga, na pitanje o dugotrajnom procesu Šešelju, odgovorio:

- Ako bi me neko upitao kako bi trebalo da funkcioniše međunarodna pravda, nikada, ali nikada ne bih pomislio na postupak protiv Šešelja - rekao je Bramerc.

Tribunal je izricanje presude Šešelju, optuženom za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine, zakazao za 30. oktobar.

Proces Šešelju počeo je novembra 2007. godine, posle jednog neuspelog pokušaja i štrajka glađu optuženog, a završen je marta prošle godine.

Šešelj je u pritvoru Tribunala od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao odmah pošto je obelodanjena optužnica koju je protiv njega podigla tadašnja glavna tužilteljka Karla del Ponte.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. april 2013 | 20:38

    Hvala ti premudri majmune. Seselju jedino moze da se sudi za Govor mrznje.

  • русија

    18. april 2013 | 22:00

    Др. Воја жива легенда !!! и ако га убију ЖИВЈЕЋЕ !!!

  • Nidza

    18. april 2013 | 22:16

    E ако то каже овај, онда стварно треба да ставимо прст на чело...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA