VULIN: Pregovarački tim Beograda nije potpisao ništa

- Predstavnike lokalnih samouprava informisao sam o razvoju situacije u Briselu i preneo im uveravanja našeg pregovaračkog tima da niko neće uraditi ništa što nije u skladu sa Ustavom, Rezolucijom Skupštine RS ili nije u skladu sa interesima našeg naroda - kaže direktor Vladine kancelarije za KiM

  • 2

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin je u severnoj Kosovskoj Mitrovici informisao načelnika Kosovskomitrovačkog okruga i predsednike četiri severne opštine, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, o razvoju situacije u Briselu.

- Predstavnike lokalnih samouprava sam informisao o razvoju situacije u Briselu i preneo im uveravanja našeg pregovaračkog tima da niko neće uraditi ništa što nije u skladu sa Ustavom, Rezolucijom Skupštine RS ili nije u skladu sa interesima našeg naroda - rekao je Vulin, i dodao da se "razgovaralo o svemu od atmosfere na pregovorima do konkretnih predloga i konkretnih rešenja".

Vulin je naglasio da "pregovarački tim Beograda nije potpisao ništa", i dodao da je "krivica za prekid pregovora na Prištini", koja, kako je rekao "pregovore doživljava kao nešto gde treba da dobije sve, a da ne da ništa".

- Država Srbija je nezavisna slobodna zemlja, koja nije dužna nikome ništa, dužna je samo sebi i svom narodu da poštuje sebe i interese svojih građana i ništa drugo - rekao je Vulin, i dodao da "imamo veliko uvažavanje za međunarodnu zajednicu, koja nam je posrednik u ovim pregovorima, nadamo se da će i dalje ulagati velike napore da pregovori budu uspešni, ali isto tako očekujemo od svih u pregovorima da poštuju stavove RS i da se prema njima tako i ophode".

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radeniko Nedeljković ponovio je stav Srba sa severa KiM.

- Naš stav je jasan da se poštuje Ustav Srbije tokom pregovora u Briselu, ostajemo pri zaključcima koje smo usvojili na zajedničkim satancima skupština četiri severne opštine – rekao je Nedeljković, i naglasio da "niko nema pravo da dogovara mimo saglasnosti Srba sa severa KiM, niko nema pravo da nas gura u tzv. nezavisnu državu Kosovo".

Nedeljković je dodao da razume da je državni vrh pod velikim pritiskom, pretnjama i ucenama, i dodao da su "građani nosioci suvereniteta i da oni treba da se izjasne da li su za EU ili za KiM".

- Podržavamo državni vrh da ostane dosledan i da ne prihvati jednostrane ucene i nezavisnost Kosova i Metohije - rekao je Nedeljković.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    18. april 2013 | 22:38

    Jos samo da ti poverujemo,jel da?

  • Vitomir KM

    18. april 2013 | 23:24

    Samo probajte pa potpisite bez da nas konsiltujete. Na Vas i vasu decu ce doci Lazareva kletva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA