VUČEVIĆ: Pajtiću, TV duel bi smirio strasti u Vojvodini

Gradonačelnik Novog Sada je u otvorenom pismu pokrajinskom premijeru i petom pozivu na TV duel izrazio žaljenje zbog pretnji smrću koje su mu upućene

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, peti dan zaredom, u otvorenom pismu, pozvao pokrajinskog premijera Bojana Pajtića na TV duel.

- Ne verujem da niste svesni da bi naše iznošenje stavova pred javnošću doprinelo opadanju tenzija u Vojvodini i zbog toga ne shvatam kako vi, koji ste 13 godina neprikosnoveni lider građana Vojvodine, ne želite da date svoj doprinos smirivanju strasti u Pokrajini - stoji u pismu.

Vučević ističe da Pajtić možda "ne želi da izađe pred javnost da građani ne bi shvatili da nema stav i da principijelnost baš i nije nešto što ga krasi".

- Svoju neprincipijelnost po ko zna koji put potvrdiste i pre dva dana kada se sa jednim od vaših koalicionih partnera dogovoriste da u tekst pamfleta, koga se stidi ogromna većina građana Vojvodine, vratite rečenicu za koju ste se javno kleli da ćete lično na sebe preuzeti obavezu da ona bude povučena - istakao je Vučević u pismu vojvođanskom premijeru koga oslovljava sa "veliki gospodine Pajtiću".

Neodazivanju na pozive, ističe se u pismu, Pajtić potvrđujete da mu "odgovara ovako stanje".

- Ali morate biti svesni da u takvoj uzavreloj atmosferi ekstremi svih vrsta vide priliku za svoje eksponiranje, pa otuda vam se i desilo da dobijete pretnje smrću. Uz najoštriju osudu nasilja i pretnji bilo kome iskreno izražavam žaljenje zbog činjenice da vam se tako nešto dogodilo - zaključio je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA