Dačić: SPS i sindikati prirodni partneri

Lider SPS-a najavio mogućnost uključivanja Saveza samostalnog sindikata u širi politički blok oko socijalista

  • 0

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović istakli su danas da su ta stranka i sindikat prirodni partneri i saveznici, ali i da će vreme pokazati da li će doći do konkretizacije te saradnje u vidu zajedničkog izlaska na izbore.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji nakon sastanka u sedištu SPS, ukazao i na potrebu formiranja širokog bloka za socijalnu pravdu.

- Nastavićemo razgovore i zainteresovani smo da se u Srbiji formira blok koji će u narednom sazivu parlamenta imati veću snagu nego što smo je do sada imali - naglasio je Dačić i dodao da će se u narednom periodu videti da li će biti moguće formirati takav politički blok.

SPS, prema njegovim rečima, treba da bude stožer tog bloka, odnosno "sidro oko koga će se okupljati blok koji se zalaže za socijlnu pravdu".

Dačić je ukazao da ne priča o novim koalicijama, već samo o mogućnosti da se u okviru već postojeće koalicije, koju socijalisti imaju sa PUPS i JS, napravi širi socijalni blok koji bi bio jači na političkoj sceni.

Prema njegovim rečima, nije bitno ko će sa kim da učestvuje na izborima, već da je bitno to da sindikati znaju da u SPS-u imaju prirodnog partnera i dodao da socijalisti nemaju drugi program osim interesa za koji se zalažu sindikati.

Orbović je rekao da je Platforma SSSS identična sa programom SPS-a, i da su ta stranka i sindikat prirodni saveznici, a da li će biti i više od toga pokazaće vreme.

On je najavio da će organi tog sindikata 1. marta odlučiti da li će i na koji način učestvovati na predstojećim izborima.

Na pitanje da li mu je bliži SPS ili SNS sa kojim su takođe razovarali, Orbović je ponovio da su im socijalisti prirodni saveznici dugi niz godina, što ne znači da ne mogu da razgovaraju i sa drugim partijama, ali i da su i kod naprednjaka naišli na razumevanje i koraktan odnos, napominjući da su razgovarali i sa DS i SDPS.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA