URS od sutra politička partija

Na osnivačkoj skupštini biće formirana jedinstvena politička partija Ujedinjenih regiona Srbije i razmatran predlog statuta i programa

  • 0

Ujedinjeni regioni Srbije postaće jedinstvena politička partija sutra u Kragujevcu, gde će biti održana osnivačka skupština.

Na osnivačkoj skupštini biće formirana jedinstvena politička partija URS i razmatran predlog statuta i programa, najavio je URS.

- Na osnivačkoj skupštini "govoriće lideri URS-a Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Boško Ničić, Verica Kalanović, Vladan Vasić, Suzana Grubješić i drugi - navodi se u saopštenju.

Ničić je u četvrtak najavio da će URS i kao jedinstvena politička partija nastaviti da se zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije i njen ekonomski razvoj.

On je naveo da će se URS zalagati za stvaranje novog i uređenog društva i države, po uzoru na najmodernije demokratije u Evropi, sa krajnjim ciljem da postane moderno uređena država regija.

Te regije, kako je rekao Ničić, treba da se približe i da nema razlika između njih kao što je sada slučaj, navodeći kao primer razlike između Beograda, Vojvodine, istoka Srbije i njenog juga.

On je rekao da su G17 plus, Zajedno za Šumadiju, Pokret Živim za Krajinu i ostali pokreti i grupe građana, doneli odluku o formiranju jedinstvene političke partije URS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA