Vučiću i Dačiću stižu preteće poruke smrću!

- Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigde to u sporazumu nećete moći da vidite. Sačuvali smo i obezbedili budućnost za našu decu - kaže vicepremijer

  • 13

Premijeru i prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću danas su na mobilne telefone stigle preteće poruke.

Radikali su danas u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici delili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera i pozvali građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo predlogom teksta briselskog sporazuma.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nije tačno da je predlogom sporazuma u Briselu priznata nezavisnost Kosova i Metohije, i naveo da mu "svakog sekunda stižu preteće poruke".

- Svakog sekunda mi stižu poruke da će me ubiti - rekao je Vučić članovima SNS-a u Kruševcu.

On je istakao da se pregovarački tim borio u Briselu i dao sve od sebe da zaštiti svoj narod.

- Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigde to u sporazumu nećete moći da vidite. Sačuvali smo i obezbedili budućnost za našu decu - rekao je Vučić.

U porukama na mobilom telefonu vicepremijera, u koje je Tanjug imao uvid, preti se smrću njemu lično, ali i članovima njegove porodice.

- P...., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a - jedna je od poruka, koje je primio vicepremijer.

Sa istog broja stigla je poruka: "Bićes ubijen uskoro".

Takođe, Vučić je dobio i poruke sledeće sadržine, u koje je takođe Tanjug imao uvid:

"Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više", "Samo da ti kažem, sprema se rušenje vlade! Bolje beži, imamo snajper", "Proklet bio g.... Dabogda te Šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli!"

Vučić je poručio i da je pregovaracki tim u Briselu u teškim uslovima postigao najviše u očuvanju nacionalnih i državnih interesa i naglasio da Kosovo i Metohija jeste deo Srbije.

- Kosovo i Metohija jeste deo Srbije, sačuvali smo budućnost za našu decu i ne samo evropsku, već svaku vrstu budućnosti. Sačuvali smo šansu za modernu Srbiju, koja će ući u dodatne reforme, biti normalna zemlja i priznata svuda u svetu, i u kojoj će biti više posla nego što je to danas - rekao je Vučić članovima SNS-a u Kruševcu.

On je istakao i da se "ničega ne stide", ali i da neće da predstavljaju da je nešto bolje nego što jeste.

Vučić je rekao da je ovo bio maksimum koji je mogao da se postigne "u teškim uslovima, u uslovima velike borbe i veliki bitke za Srbiju".

- U svakom slučaju, u zadatim okvirima koji su užasni i teški i protiv nas postavljeni, mislim da smo postigli najviše u očuvanju nacionalnih i državnih interesa - istakao je vicepremijer.

VUČEVIĆ: "OSUDA PRETNJI RADIKALA"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je kao "skandalozno ponašanje funkcionera SRS-a", koji su delili letke sa brojevima mobilnih telefona premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, i koji su pozivali građane da im pošalju osuđujuće poruke.

- Prosto je neverovatno da političari tako grubo krše Ustavom zagarantovana prava građana, kada upravo oni treba da predstavljaju primer ponašanja i poštovanja zakonskih i moralnih principa - naveo je Vučević u saopštenju.

Vučić je, ocenio je Vučević, čovek koji se najiskrenije borio i izborio za Srbe i Srbiju, zbog čega "još više čudi da oni koji bahato krše osnove ljudske vrednosti o njemu daju negativne ocene".

- Zbog tog njihovog čina njemu iz minuta u minut stižu poruke u kojima mu se preti smrću, a što je najsramnije, pretnje smrću upućene su i članovima njegove porodice - ističe Vučević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    20. april 2013 | 15:28

    Mogu samo da ti pljunu pod prizor

  • Vlada

    20. april 2013 | 15:53

    Ako ste dali kosovo... sta ce nam kad su ga prodali kosovari

  • Opanak

    20. april 2013 | 15:41

    Bravo Vucke,samo da se zavrsi farsa zvana Kosovo,neka ganjaju ove sto su zemlju unakazili a ne tu da mi pevaju pesmice I pustaju suzice,to Kosovo je postalo benigni tumor naseg drustva,do sada smo mogli sve da iselimo damo ljudima kuce po Srbiji ali ne umesto toga su se pare trosile I sve uz patriotske poruke nade,koliko je plitak ovaj narod,ljudi treba da nas zanima mir I razvitak zemlje a ne nesto Sto se odavno odlucilo samo latentno uz kulturni pristup izvrsava,e maso moja!nista te Turci naucili nisu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA