Đukić Dejanović: Sporazum u Briselu je istorijski iskorak za Srbiju!

- Danas i sutra do podne vodiće se konsultacije unutar političkih subjekata, a mislim da ćemo sednicu Vlade imati ili sutra uveče ili u ponedeljak rano ujutru - rekla je ministarka zdravlja

  • 5

Sednica Vlade, na kojoj će se doneti odluka o prihvatanju ili odbijanju teksta sporazuma Beograda i Prištine u Briselu, mogla bi da bude održana sutra uveče ili u ponedeljak rano ujutru, kaže ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

- Danas i sutra do podne vodiće se konsultacije unutar političkih subjekata, a mislim da ćemo sednicu Vlade imati ili sutra uveče ili u ponedeljak rano ujutru - rekla je Đukić Dejanović, i istakla da je uverena da će Vladina odluka biti pozitivna.

Na pitanje da li ima vremena da se održi i sednica parlamenta, s obzirom na to da bi odluku o tome da li će sporazum biti potpisan ili ne, državni organi doneti do ponedeljka, Đukić Dejanović je rekla da to verovatno neće moći tehnički da se izvede.

Prema njenim rečima, nema sumnje da je postignut maksimum koji je u ovom momentu bio moguć i da je parafom juče učinjen korak koji daje neuporedivu političku i ekonomsku perspektivu Srbiji, uključujući tu i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Naravno da nema sumnje da moramo posebno razgovarati sa ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, zbog kojih se i pravi ovoliki napor, jer su njihovi životi i kvalitet života najbitniji - rekla je minstiarka zdravlja.

Đukić Dejanović je takođe rekla da jučerašnje parafiranje teksta sporazuma doživljava kao bitan istorijski iskorak da se na drugi način rešavaju sva teška pitanja koja moraju da se rešavaju.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    20. april 2013 | 20:46

    bravo za vladu najzad nesto pozitivno za Srbiju bravo idemo dalje

  • русија

    21. april 2013 | 06:17

    историјска велеиздаја

  • vlada

    20. april 2013 | 20:57

    Ajde sad da budu zaposljavanja za stalno po drzavnim firmama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA