Predsedništvo SPS: Jednoglasno za sporazum BG i PŠ

- Tek su na dnevnom redu sledeće važne teme, kao što je status Srpske pravoslavne crkve, naših verskih i kulturnih objekata, povratak raseljenih lica sa Kosova i Metohije i pitanje imovine, kako privatne tako i one koja je u vlasništvu Republike Srbije - kaže lider socijalista

  • 12

Sednica Predsedništva Socijalističke partije Srbije, na kojoj je, prema najavama, trebalo da socijalisti daju podršku premijeru Ivici Dačiću i pregovaračkom timu Beograda za postignuti dogovor o predlogu sporazuma sa Prištinom, završena je oko 14 sati.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je podržalo parafiranje prvog sporazuma o normalizaciji, odnosno o omekšavanju odnosa Beograda i Prištine, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

- Kad kažem prvi sporazum, tako i piše. To znači da su tek na dnevnom redu sledeće važne teme, kao što su status Srpske pravoslavne crkve, naših verskih i kulturnih objekata, povratak raseljenih lica sa Kosova i Metohije i pitanje imovine, kako privatne tako i one koja je u vlasništvu Republike Srbije - rekao je Dačić posle sednice Predsednišva SPS.

On je dodao da će se voditi razgovori i o energetici, telekomunikacijama i mnogim drugim životnim temama koje se tiču srpskog naroda na KiM.

Dijalog s Prištinom je, dodao je Dačić, vođen u neverovatno teškim uslovima, pod velikim pritiscima u zadatim okvirima koje nije zadala ova Vlada i u momentu kada su već bili postignuti neki dogovori u prethodnom periodu.

- Srbija na Zapadu nema saveznika, nijednog u ovim pitanjima. Naši prijatelji koji nisu priznali KiM kao nezavisnu državu, nažalost, nisu u situaciji da vode glavnu reč kada su u pitanju pregovori - rekao je Dačić.

On je dodao da su u takvim uslovima pritisci na početku bili bazirani isključivo ka srpskoj strani i da se upošte nije vodilo računa o interesima Srbije uz samo jedan zahtev: "Pristanite, to vam je jedina šansa".

Sednici koja je počela oko podneva prisustvovali su, između ostalih, lider Ivica Dačić, kao i funkcioneri stranke Žarko Obradović, Petar Škundrić, Dušan Bajatović, Milutin Mrkonjić, Slavica Ðukić Dejanović, Zvonko Stević i drugi.

Pred početak sednice Predsedništva u sedištu SPS bili su i koalicioni partneri te stranke - lider PUPS Jovan Krkobabić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitomir KM

    21. april 2013 | 16:54

    Pa sto se onda toliko nerviras gl.......ce moja :-)

  • Vitomir KM

    21. april 2013 | 16:01

    Nisu Nikola srbi sa Kosova prodali imanja nego su takvi kao ti, crnogorci prvi pobegli i prodali pa sad jos i nekome drze slovo. Vas bi trebalo proterati u Crnu Goru da vise ne muzete Srbiju.

  • Vitomir KM

    21. april 2013 | 15:09

    Ti ces nekome da popujes iz inostranstva g........e. Nemoj uzalud da trosis ono malo pameti sto ti je ostalo. Kosovari tj siptari se raduju potpisivanju, a mi Srbi kosovci se tome ostro suprostavljamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA