GRUBJEŠIĆ: Odluka EK šansa da Srbija krene napred

- Konačno je došlo vreme da se umesto evropskim uslovima bavimo evropskim standardima, a samo od nas zavisi koliko ćemo brzo ići - kaže potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije

  • 5

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić pozdravila je danas preporuku Evropske komisije da otvori pregovore o pristupanju sa Srbijom i ocenila da je to šansa da Srbija krene napred.

- Današnja preporuka EK da se otvore pregovori o pristupanju sa Srbijom predstavlja početak nepovratnog procesa koji će našu zemlju uvesti u veliku evropsku porodicu uz čiju pomoć ćemo imati veće šanse da se ekonomski konsolidujemo i krenemo napred - navela je Grubješić u saopštenju.

U izveštaju koji je danas usvojen Srbija je, ističe potpredsednica Vlade, pohvaljena za ubrzano ispunjavanje svoje evropske agende, posebno u oblastima vladavine prava, reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, kao i za unapređenje ljudskih i manjinskih prava, poslovne klime i reformi iz oblasti ekonomije i regionalne saradnje.

Grubješić ukazuje da je Srbija u potpunosti instiutucionalno spremna da počne proces pregovora.

- Pred nama je velika obaveza i odgovornost da se u potpunosti okrenemo unutrašnjim reformama koje će stvoriti uređeno i pravednije društvo po meri običnog čoveka. Konačno je došlo vreme da se umesto evropskim uslovima bavimo evropskim standardima, a samo od nas zavisi koliko ćemo brzo ići - poručila je Grubješić.

Posle decenije izneverenih očekivanja, dodala je ona, preporuka za otpočinjanje pregovora nam omogućava da uđemo u ligu uređenih država - tamo gde Srbija istorijski, kulturno i ekonomski pripada.

- Ovo je šansa da od Srbije napravimo modernu državu 21. veka i da umesto teme postanemo akter evropske politike. Kroz pregovore dobijamo šansu da modernizujemo zemlju i omogućimo bolji životni standard svih građana - zaključila je Grubješić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuban

    22. april 2013 | 14:24

    Ne postoji bizarniji,uzaludniji i groteskniji posao od posla ove zene!

  • Grizem

    22. april 2013 | 12:44

    Ustavsi iz sna, padamo pred tobom "blagi"... BEC. U AUSTRIJI SRBIMA ...ili ta prava na drzave samo teroristi dobijaju!?

  • dalibor

    22. april 2013 | 12:42

    @Grizem bravo! Ne znam koliko ima srba u austriji ali da te pitam da li ima neki srbin u politickoj sceni u Becu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA