Novosadski SNS traži ostavke Pajtića i Vrebalova

Odbor SNS-a traži od vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova da upute javno izvinjenje zbog vređanja građana Vojvodine

  • 0

Novosadski odbor SNS-a zatražio je danas javno izvinjenje i ostavke potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića zbog, kako tvrde, "vređanja građana Vojvodine i stvaranja novih podela među njima".

Novosadski naprednjaci navode da je Vrebalov "dao sebi za pravo da sve građane Vojvodine uporedi sa majmunima".

Za SNS je sporna rečenica koju je Vrebalov izrekao na sastanku sa šefom misije OEBS-a u Srbiji Peterom Burkhardom, predajući mu predlog Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine na engleskom jeziku:"Osetiti i razumeti Vojvodinu nije revolucionarni, nego evolutivni proces. Mnogi ljudi su došli ovde sa prostora bivše Jugoslavije i samo je pitanje vremena kada će se ko od njih potpuno integrisati u zajednicu i prihvatiti ovdašnji način života".

"Svi znamo da se termin ''evolutivni'' gotovo isključivo koristi kada se pominje proces evolucije od majmuna do čoveka. E, pa, ako je i od Bojana Pajtića i njegove kamarile, previše je", naveli su naprednjaci u saopštenju.

"Reći za nekoga da je majmun i da je pitanje dana kada će evoluirati i prihvatiti pravila ponašanja, uvreda je kakva nikom normalnom ne bi pala na pamet, ali, eto, ima i onih koji je bez trunke srama izgovaraju i to pred tako visokim međunarodnim funkcionerima", piše u saopštenju novosadskog SNS-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA