Stefanović zahvalio BiH na podršci i nepriznavanju Kosova

Na sastanku sa Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem ocenjeno je da su Srbija i BiH opredeljene za EU i da u tom procesu treba svi zajednički da učestvuju

  • 5

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i bošnjačkim članom tog tela Bakirom Izetbegovićem, i izrazio im zahvalnost na principijelnoj podršci i nepriznavanju Kosova i Metohije.

U skupštinskom saopštenju se navodi da su Radmanović i Izetbegović dali podršku Srbiji na njenom evropskom putu, a zajednički je ocenjeno da su Srbija i Bosna i Hercegovina opredeljene za Evropsku uniju i da u tom procesu treba svi zajednički da učestvujemo.

Stefanović i članovi delegacije BiH su se, kako je navedeno, složili da su proces reformi i prihvatanje evropskih standarda važni za dve države kako bi bili poboljšani uslovi života svih građana.

Zajednički je konstatovana neophodna politička volja za unapređenje regionalne saradnje i rešavanje otvorenih pitanja, jer se radi o praktičnim pitanjima i ciljevima koji određuju sudbinu ljudi.

Poželevši dobrodošlicu članovima delegacije BiH, Stefanović je istakao da se Srbija zalaže za unapređenje parlamentarne, a posebno ekonomske saradnje.

U tom smislu je istakao da će Narodna skupština u narednom periodu kroz zakonodavnu aktivnost pružiti podršku unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, posebno u oblasti poljoprivrede i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, navodi se u saopštenju.

Predsednik parlamenta naglasio je postojanje političke volje za jačanje institucija pravosuđa, kao i nulti stepen tolerancije prema korupciji i kriminalu, što ima za cilj vraćanje poverenja građana u institucije i privlačenje stranih investitora.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović ocenio je da su odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine bolji i pružio podršku zajedničkim projektima dve zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubisa Petrovic

    23. april 2013 | 19:18

    Zahvali Republici Srpskoj. da se bosna pita vec bi priznali

  • Bojan

    23. april 2013 | 19:58

    Oni bi odavno priznali da nije Dodika ! Oni bi sve uradili samo da nam naskode !

  • pera kojot

    23. april 2013 | 21:40

    Treba da se zahvali Dodiku a ne onom njegovom bakiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA