Vasin: Proterivali ste Mađare iz Vojvodine! Mirović: Ti si lažov!

Tokom žustre polemike na okruglom stolu u Tanjugovom pres-centru, posvećenom deklaraciji o zaštiti prava Vojvodine, lider vojvođanskih naprednjaka poručio je Miroslavu Vasinu da "lupa gluposti", da je "lažov", "klevetnik" i "falsifikator"

  • 1

Šef pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je predsednika Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke Igora Mirovića da je tokom devedesetih godina 20. veka Srpska radikalna stranka, kojoj je tada pripadao, slala poruke Mađarima da napuste Vojvodinu, na šta mu je lider vojvođanskih naprednjaka rekao da je lažov.

Tokom žustre polemike na okruglom stolu u Tanjugovom pres-centru, posvećenom deklaraciji o zaštiti prava Vojvodine, Mirović je odbacio optužbe o organizovanju progona Mađara iz Vojvodine kao notornu laž, i poručio Vasinu da "lupa gluposti", da je "lažov", "klevetnik" i "falsifikator".

- Govorim o tekstu deklaracije koja sadrži separatističku notu, a vi ste me optužili da sam izvršilac krivičnog dela podsticanja na progon ljudi. Ako je tako, trebalo bi odmah da pozovete policiju da me odvede u "29. novembar" - rekao je Mirović, i zatražio od Vasina da se izvini.

Vasin je kazao da je politička opcija kojoj je Mirović ranije pripadao delila sendviče Mađarima i Slovacima da se isele iz Vojvodine u "stočnim vagonima", kao i da je Mirović pre godinu i po dana lepio plakate podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću, a da je danas "evropejac".

Mirović je odbacio te optužbe, navodeći da je nedavni miting u Novom Sadu bio civilizovan i demokratski i da niko nije DS nazivao ustašama.

Dušan Bajatović iz SPS i Igor Mirović iz SNS poručili su da je vlast DS u Vojvodini "bahata" i da je "diktatura u malom", kao i da je predložena deklaracija "politički pamflet" i "politikanstvo", a Branislav Rističević je ocenio da je deklaracija "skrivena pretnja" i politički akt koji ništa ne znači. Bajatović, Mirović i Rističević su poručili da DS i LSV ne mogu da govore u ime svih građana Vojvodine.

Bajatović je kazao da DS predloženom deklaracijom želi političku tuču Begrada i Novog Sada, radikalizaciju političkih prilika i internacionalizaciju pitanja Vojvodine, a te optužbe odbacio je Vasin.

Branislav Rističević iz DSS je kazao da je deklaracija "pokušaj detoniranja bombe" i odraz panike u redovima DS, jer je došlo vreme da DS položi račune za Fond za kapitalna ulaganja i Razvojnu banku Vojvodine i da u toj panici DS povlači iracionalne i nerazumne poteze.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    24. april 2013 | 08:08

    E,jadna Srbijo!Sad nam se nacionalne manjine smeju i koriste za svoje separatisticke ideje ove podele!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA