ANKETA: SNS-u 39 odsto glasova, raste DSS

Koalicija SPS-PUPS-JS u istraživanju javnog mnjenja iz marta osvojila bi 13,6 odsto glasova, dok bi DS imala 14,8 odsto

  • 6

Podrška Srpskoj naprednoj stranci u blagom je porastu, pa bi ta stranka ukoliko bi danas bili održani vanredni parlamentarni izbori osvojila 39 odsto glasova, što je za 0,4 odsto više nego pre mesec dana.

Prema rezultatima najnovije ankete renomirane srpske agencije za istraživanje javnog mnjenja, kako prenosi "Informer", rast rejtinga zabeležila je i DSS Vojislava Koštunice kojoj veruje osam procenata birača, kao i pokret Dveri za koji bi glasalo tri odsto glasača.

Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, s druge strane, gube podršku građana. Koalicija SPS-PUPS-JS u istraživanju javnog mnjenja iz marta osvojila bi 13,6 odsto glasova, dok bi DS imala 14,8 odsto.

Prema novoj anketi, na poslanička mesta mogli bi da računaju još samo LDP Čedomira Jovanovića i URS Mlađana Dinkića, koje bi dobile po pet odsto glasova, dok su ostale stranke daleko ispod potrebnog cenzusa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    25. april 2013 | 13:16

    DSS sa Dverima i ostalim patrio.vise od 15%,.

  • Kurbla

    25. april 2013 | 12:00

    Mislim da je "reputabilna" agencija, o kome god da se radi, ispustila jednu zapetu. SNS trenutno ima 3,9% podrske sto predstavlja PAD, ali pasce jos i nize.. Takodje Dveri, ako imaju 3%, su ispod cenzusa, pa ih i ne treba navoditi, sem ako cilj nije bio da se kaze da su ispod cenzusa, a ustvari se i ne zna koliku podrsku imaju. Moja procena je da patriotski blok, u osnivanju, ima oko 70% podrske. Razne internet ankete to pokazuju. SNS, DS, SPS... dele preostalih 30%.

  • Rale

    25. april 2013 | 13:10

    Nastavlja se spinovanje i friziranje podataka kao i u vreme Tadica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA