Kirbi: Srbija nije priznala nezavisnost Kosova!

- Nismo tražili od Srbije da prizna Kosovo, tražili smo od Srbije da normalizuje odnose i to je ono što ovaj sporazum čini - kaže ambasador SAD u Srbiji

  • 2

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da Sjedinjene Države ne smatraju da je Srbija Briselskim sporazumom priznala nezavisnost Kosova, a prema njegovim rečima, to od Srbije nije ni zatraženo.

- Nismo tražili od Srbije da prizna Kosovo, tražili smo od Srbije da normalizuje odnose i to je ono što ovaj sporazum čini - rekao je Kirbi novinarima u pauzi Prvog sajma investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u Privrednoj komori Srbije.

- Normalizacija odnosa nije isto što i priznanje - naglasio je američki ambasador, odgovarajući na pitanje novinara da li Vašington smatra da je Srbija Briselskim sporazumom na bilo koji način priznala nezavisnost Kosova.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. april 2013 | 14:05

    Skoro da ni sporazum nije potpisan a vec su krenuli u investicije... zato se njima i zurilo da bi prvi zauzeli teritoriju na trzistu i pokupovali za male pare sto se moze kupiti a zanima ih kao Srbija i ljudi (price za malu decu)....

  • русија

    25. april 2013 | 13:27

    није него.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA