MIROVIĆ: Očekujemo 100.000 potpisa za smenu Pajtića

Za prvih deset dana, kako kaže potpredsednik SNS, peticiju za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora potpisalo je više od 80.000 građana

  • 0

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da očekuje da će za peticiju, kojom se traži ostavka predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora, do kraja ove sedmice biti prikupljeno oko 100.000 potpisa građana.

- Skupili smo za prvih deset dana akcije više od 80.000 potpisa, a očekujemo da će u naredna tri-četiri dana, odnosno za dve nedelje trajanja akcije biti prikupljeno oko 100.000 potpisa - rekao je Mirović uoči sednice Skupštine Vojvodine.

On je izrazio zadovoljstvo time što je odložena skupštinska rasprava o Deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koju je ranije predložila pokrajinska vlada, jer taj dokument, kako je ocenio, ne predstavlja opšte političko mišljenje o stanju u Vojvodini.

Mirović smatra da je dobro što su povodom tog dokumenta prihvaćene primedbe opozicije, ali je izrazio neslaganje sa "upornim pokušajem da se Deklaracija u svim elementima uvede i izglasa u Skupštini Vojvodine".

Tome će se poslanici SNS i drugi predstavnici opozicije suprotastaviti kroz rad Odbora za ustavno-pravna pitanja, na sednicama pokrajinskog parlamenta, kao i vanparlamentarnim sredstvima, poput akcije prikupljanja potpisa protiv Deklaracije i drugim, rekao je Mirović i naglasio da će tekst Deklaracije na sednicama tog odbora biti temeljno analiziran, stručno i politički.

Opozicija je spremna za dijalog sa predstavnicima vlasti o tom dokumentu, rekao je Mirović, i dodao da se, kroz rad tog odbora, u narednim nedeljama očekuje stručna analiza deklaracije i "korigovan politički odgovor" na predloženi dokument, na osnovu te stručne analize.

- Mi jesmo protiv te Deklaracije, ali to ne znači da nećemo učestvovati u raspravi koja treba da rezultira našim konkretnim i političkim i stručnim odgovorom na elemente te Deklaracije - rekao je Mirović.

On je ponovio zahtev za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora jer, kako je rekao, ne vidi nijedan drugi "dugoročni izlaz iz političke krize u kojoj je Vojvodina osim raspisivanja vanrednih izbora".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA