DAČIĆ: Spremni smo za referendum!

Dačić je rekao da je odluka o prihvatanju briselskog sporazuma bila veoma važna zbog cele Srbije, a ne samo zbog severa Kosova

  • 7

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je večeras u Nišu da postoji spremnost da se odluka o prihvatanju briselskog sporazuma proveri na referendumu, ali da bi u tom slučaju svi imali obavezu da sprovode rezultat tog izjašnjavanja.

- Ako neko želi referendum, a da nakon toga opet ne sprovodi odluke tog referenduma, to neće moći - rekao je Dačić novinarima, komentarišući današnji razgovor sa Srbima sa severa Kosova.

Premijer je rekao da je to bio korektan razgovor i da misli da su mnoge stvari na tom sastanku razjašnjene, kao i da će razgovori biti nastavljeni u utorak.

- Imamo mi tu još dosta pitanja, dosta drugih tema kao što je pitanje imovine, na primer, i ovo sadašnje rešenje je samo jedno privremeno, a ne i konačno rešenje - rekao je Dačić, komentarišući sporazum iz Brisela.

Ne možemo doći do uspešnog, konačnog rešenja bez pomoći naših najvećih prijatelja iz Rusije, rekao je Dačić, koji se u Nišu sastao sa ministrom Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elemantarnih nepogoda Vladimirom Pučkovim.

Dačić je rekao da je odluka o prihvatanju briselskog sporazuma bila veoma važna zbog cele Srbije, a ne samo zbog severa Kosova.

On je napomenuo da uopšte nije problem da neko ima različito mišljenje, ali da jedino što je neprihvatljivo za njega, prvog potpredsednika Aleksandra Vučića kao i Vladu Srbije jeste razgovor o tome da li neko manje ili više voli Srbiju i srpske nacionalne interese.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krokodokodil

    25. april 2013 | 21:32

    bezveze bacamo pare kada ce referendum biti namesten ko i 2003

  • najprovokator

    25. april 2013 | 21:17

    napravi referendum..pa da vidimo..znaš koliko nas boli k. za EU???

  • serbianlion

    26. april 2013 | 00:19

    zadnjih 20 godina tebi svi referendumi i sve vlasti odgovaraju,ne izlazis zemljace iz fotelje,kako te vise nije sramota....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA