Srbi sa Kosova pokreću peticiju za povratak Aleksandra Vulina

U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku biće postavljeni štandovi na kojima će biti prikupljani potpisi. Aleksandar Vučić izjavio je da Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju neće biti ukinuta

  • 3

Na inicijativu građana, u sve četiri opštine na severu Kosova počeće potpisivanje peticije za povratak Aleksandra Vulina na mesto direktora Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju.

U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku biće postavljeni štandovi na kojima će biti prikupljani potpisi.

Podršku i priznanje za njegov rad i zalaganje pružili su mu i čelnici četiri severne opštine, a njegov povratak na mesto direktora peticijom traže i žitelji Orahovca.

VUČIĆ: Kancelarija za Kosovo i Metohiju se ne ukida

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju neće biti ukinuta.Vučić je, gostujući na Prvoj televiziji, rekao da je Aleksandar Vulin, koji je podneo ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tokom dijaloga u Briselu teže nego drugi prihvatao mnoge stvari vezane za Kosovo.

- On je u Briselu teže prihvatao mnoge stvari ili gledao na njih nego većina drugih, ili jednako kao ja, možda čak i brižnije, na to šta se zbiva i kad dođe Ketrin Ešton, tu je bilo jedno staklo, on je ''skakao'' da vidi da li odgovaramo sa da ili ne. Bio je veoma zabrinut i poštujem tu vrstu zabrinutosti i posvećenosti - rekao je Vučić i dodao da su on i Vulin dugi niz godina saborci.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paharita

    28. april 2013 | 14:35

    Nama treba jedan Vladimir Putin da nas dovede u red! I da zavede red u Srbiji! Treba nam neko ko zeli dobro Srbiji i njenim gradjanima a ne da gleda svoje licne interese! Ovako cemo nestati,ovi danasnji politicari prodane duse,umesto da se drzimo zajedno ( Republika Srpska,Kosovo,Srbija) ,Nikolic kaze nismo mi isti ......Da su takvi odlucivali o Srbiji 1389 danas je ne bi ni bilo kao ni nas Srba!

  • vlada

    28. april 2013 | 19:34

    Auuu ovi kosovari me bas nerviraju. Samo teraju neku kontru i treba srzava skroz da ih zanemari i da uopste ne obraca paznju na njih

  • Republika Valjevo

    28. april 2013 | 14:33

    Djindjica bi satrli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA