Kacin: Srbija sada ima pravu vladu

- Sporazum Srbije i Kosova je istorijski i može da se uporedi sa krajem hladnog rata u Evropi - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan

  • 6

Izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Jelko Kacin izjavio je da je sporazum Srbije i Kosova istorijski i da može da se uporedi sa krajem hladnog rata u Evropi i ocenio da je dugogodišnji konflikt između Srbije i Kosova doveo do raspada Jugoslavije.

- Ako pogledamo samo godinu dana unatrag, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izmišljao je sve moguće i nemoguće argumente da zbog prisutnosti Kosova ne učestvuje na međunarodnim skupovima - rekao je on, i dodao da "danas beležimo deset susreta na najvišem nivou između dvojice premijera, sastanak između dvoje predsednika, i taj dijalog ne samo da je krenuo, nego je strašno daleko stigao".

On je rekao da je razlog Tadićevim “izostancima” to što je on “funkcionisao iznad Ustava”, dok je nova politička garnitura otišla dalje od očekivanog u dijalogu jer Srbija sada ima “pravu vladu”.

Kacin je ocenio da je Nikolić vratio funkciju predsednika stranke. Time se Srbija vratila u ustavni okvir. Drugo, Ivica Dačić je stvarni premijer i svi sad znaju da u Srbiji postoji prava vlada. Pre nije tako bilo. I, treće, kako je rekao, na vlasti su sada stranke koje su u udobnijoj poziciji, rekao je Kacin zagrebačkom "Večernjem listu".

- Zato smatram da Ivicu Dačića na neki način možemo nazvati balkanskim Niksonom. Znamo da je jedino Nikson mogao da otvori dijalog s Kinom i napravi veliki proboj u tim odnosima - istakao je Kacin.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Tepic

    29. april 2013 | 12:24

    Na zalost Srbija ima vladu koja je po meri Jelka Kacina a to automatski znaci na stetu Srpskog naroda i drzave Srbije.

  • Mici

    29. april 2013 | 12:33

    Da po vasoj meri...izdajnicku!

  • Kurbla

    29. april 2013 | 13:03

    Slazem se sa Kacinom da je Dacic balkanski Nikson, ali mislim da je slicnost vezana iskljucivo za 1974. godinu i vezane dogadjaje, Van toga svaka slicnost prestaje. Poredjenje sa Kinom je tupavo, ali sta se od diplomca sa fakulteta narodne odbrane moze i ocekivati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA