POJAČANJE: Todorić novi član DS-a!

Vladimir Todrić novi je član Demokratske stranke, a kako je najavljeno on će kao dokazani stručnjak za evrointegracije i pravo voditi stranački resor za pravosuđe

  • 7

Demokratska stranka predstavila je danas novog člana DS-a Vladimira Todorića koji će, kako je najavljeno, voditi stranački resor za pravosuđe.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas rekao je na konferenciji za medije da je Vladimir Todorić dokazan stručnjak za pravosuđe i evropske integracije i da je siguran da će znanjem i kvalitetom doprineti da DS na sve teme u društvu ponudi najkvalitetnije odgovore i rešenja.

Đilas je kazao da je Srbija za vreme prethodne vlade započela reformu pravosuđa, koja nije bila dobra do kraja, ali i da se stanje u pravosuđu za vreme aktuelne vlade nije popravilo, da iz zatvora izlaze oni koji su osuđeni na velike kazne, kao i da ima sudija koji, iako nedostojni te funkcije, nju i obavljaju.

- Oblast pravosuđa, uz evropske integracije, jedna je od najvažnijih kojima se treba pozabaviti i meni je čast kada ovakvi ljudi odluče da budu deo DS - rekao je Dragan Đilas.

Vladimir Todorić je kazao da je Demokratska stranka, uz sve greške koje je pravila, bila i da jeste simbol bolje Srbije i Srbije koja želi više.

- Srbijom se ne može upravljati strahom i patetikom i ne mogu se više držati politički govori nalik govorima na sahranama. Vreme je da političari skinu crninu i pokažu pravac kojim Srbija treba da se kreće - rekao je Todorić.

On je dodao da je na osnovu Zakona o amnestiji do sada pušteno više od 2.000 osuđenika i da će mnogi, poput Joce Amsterdama ili ubica Brisa Tatona, biti pušteni ranije na slobodu, a da sudije koje puštaju huligane na slobodu, poput Uroša Mišića ili odgovornih za incident u Đenovi, i dalje obavljaju tu funkciju.

Todorić je naveo i da borbu protiv korupcije treba voditi, ali da je u dosadašnjoj borbi često bila korišćena selektivno, budući da su od 24 sporne privatizacije samo dve pokrenute, a niko ne govori o drugima.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    29. april 2013 | 14:06

    i ds postaje DGS,demokratska gej stranka ...

  • Lazar Car

    29. april 2013 | 17:28

    Svaka čast, "najhrabrije" je učlaniti se u stranku na vlasti, ovo pokazuje da je pravi.

  • Violeta Petrovic

    29. april 2013 | 15:59

    Bravo Todoricu,pravi izbor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA