VUČIĆ: Prioritet zapošljavanje i investicije

Vučić je rekao da se očekuje da posle određenih bankarskih garancija stigne iz UAE i prvi novac u neku od fabrika namenske industrije i da to bude u narednim danima realizovano

  • 8

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prioritet Vlade u narednom periodu biti zapošljavanje i dovođenje novih investitora, i dodao da se radi na projektu izgradnje fabrike silicijumskih čipova sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čija realizacija bi bila veoma značajna za Srbiju.

- Radimo na tome i borimo se i ako bismo to uspeli da završimo, mi bismo, da kažem, 20 do 30 odsto problema koje Srbija danas ima rešili - rekao je Vučić.

On je naveo da je izgradnja te fabrike bila ideja njegovog prijatelja šeika Muhameda bim Zajeda, koji je to prvi pomenuo i koji se interesovao za ekonomsku situaciju u Srbiji i izneo to kao ideju koja bi pomogla Srbiji.

Vučić je rekao da se očekuje da posle određenih bankarskih garancija stigne iz UAE i prvi novac u neku od fabrika namenske industrije i da to bude u narednim danima realizovano.

- To će biti priotitetni zadatak Vlade Srbije u narednom periodu i neće biti važnijeg posla za Vladu Srbije od zapošljavanja ljudi i angažmana za dovođenje investitora - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    2. maj 2013 | 00:47

    Posle Zorana DJindjica ovo je najbolji covek kog smo imali. Ali na zalost jedini

  • Skituljko

    2. maj 2013 | 13:53

    Tebi je prioritet samo da nas dokrajcis sa tom poropalom EU.

  • SRBA

    2. maj 2013 | 08:45

    Ajde vise ocisti omladinske zadruge iz javnih preduzeca,pa da se vrati stalno zaposljavanje.Cela decenija ne stalnog radnog mesta uzas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA