AMERIČKI SENATOR: Pronaći odgovorne za Ćuruvijino ubistvo

- Slobodni i nezavisni mediji su kamen temeljac obaveza koje su preuzele zemlje članice OEBS-a, ali su u mnogima od njih novinari i dalje maltretirani, preti im se, a u najgorim slučajevima se i ubijaju, a napadači prolaze bez kazne - istakao je američki senator

  • 5

Američki senator Ben Kardin založio se povodom Svetskog dana slobode štampe, da što pre budu otkrivene ubice novinara Slavka Ćuruvije.

Kardin, koji predsedava američkom Helsinškom komisijom, zatražio je da prestane nasilje nad novinarima, posebno podsetivši na četiri ubistva novinara u državama članicama OEBS-a, među kojima je i Ćuruvijino.

- Slobodni i nezavisni mediji su kamen temeljac obaveza koje su preuzele zemlje članice OEBS-a, ali su u mnogima od njih novinari i dalje maltretirani, preti im se, a u najgorim slučajevima se i ubijaju, a napadači prolaze bez kazne - istakao je američki senator.

On je podsetio da se ove godine navršilo 14 godina od ubistva Ćuruvije, "novinara i urednika koji je pred Helsinškom komisijom nekoliko meseci pred ubistvo govorio o pritiscima tadašnjeg režima Slobodana Miloševića".

Senator Kardin je izrazio nadu da će komisija Vlade Srbije dovesti do utvrđivanja odgovornosti za ubistvo Slavka Ćuruvije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagy 2

    4. maj 2013 | 09:05

    @ senator Ben Kardin ja bi vam preporucio da prvo identifikujete ko je od "vasih" kriv za smrt Dece za vreme bombardovanja Srbije `99 pa mi onda tandrljajte o nekim novinarima , naravno svaki zivot je vredan podjednako ali prednost imaju nevina Decica !

  • najprovokator

    4. maj 2013 | 00:05

    nije smešno

  • русија

    4. maj 2013 | 04:57

    оће оће

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA