KOSOR: Vučić ne prihvata istorijske činjenice!

- Nedavno je Aleksandar Vučić bio u Zagrebu i ponovo je govorio je "Oluji" kao akciji u kojoj su protereni Srbi i da zbog toga u Srbiji plaču. Dakle, ne prihvata istorijske činjenice, o kojima je presudio i Haški sud - rekla je bivša predsednica HDZ-a Jadranka Kosor

  • 11

Bivša hrvatska premijerka i predsednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor, koja je nedavno isključena iz te stranke, kaže da je čudno da niko iz te stranke nije reagovao na nedavnu izjavu srpskog vicepremijer Aleksandra Vučića o “Oluji” i o nagoveštaju mogućnosti povlačenja međusobnih tužbi za genocide.

Kosorova, koja je sada samo poslanik u hrvatskom Saboru, ne isključuje mogućnost da aktuelni lider te stranke Tomislav Karamarko "nije nikakav ubeđeni desničar nego naprosto manipulator".

Ona je podsetila i na blisko prijateljstvo Karamarka sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem.

-Nedavno je Aleksandar Vučić bio u Zagrebu i ponovo je govorio o "Oluji" kao akciji u kojoj su protereni Srbi i da zbog toga u Srbiji plaču. Dakle, ne prihvata istorijske činjenice, o kojima je presudio i Haški sud. Bilo mi je čudno da niko iz HDZ-a nije na to reagovao. Iz vlade je bilo naznaka o povlačenju tužbe protiv Srbije. Ni na to nije bilo reakcija - rekla je Kosorova u intervjuu riječkom “Novom listu”.

Govoreći o dobrim odnosima Karamarka, koji je ranije bio minister unutrašnjih poslova Hrvatske sa tadašnjim i sadašnjim srpskim kolegom i aktuelnim premijerom Dačićem, Kosorova kaže da su joj u sećanju otali srdačni susreti njih dvojice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shicer

    4. maj 2013 | 14:27

    Da,da.....ma i cirilica je vasa

  • Zoran

    4. maj 2013 | 14:23

    Prosao je medeni mesec na vlasti...ostao je jos samo mandat u saboru do sledecih izbora...ovo me podseca na koprcanje zabe koja je vec u rodinom kljunu...zbogom u zaborav....

  • Miki

    4. maj 2013 | 15:12

    A ko je gospodja? Isterali je iz stranke, smenili iz Vlade, smenili iz ministarstva... Dakle zasto je njena izjava vazna?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA