Jahjaga posetila Dečane (FOTO)

Jahjaga je u Dečane došla u pratnji ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država Trejsi En Džekobsen, komandantom KFOR Folkerom Halbauerom i zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, a dočekali su ih iguman manastira Dečani Sava Janjić i monasi

  • 8

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga posetila je danas Manastir Visoki Dečani i pravoslavnim vernicima čestitala Uskrs.

Jahjaga je u Dečane došla u pratnji ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Trejsi En Džekobsen, komandantom KFOR Folkerom Halbauerom i zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, a dočekali su ih iguman manastira Dečani Sava Janjić i monasi.

Predsednica Kosova igumanu Janjiću i svim pravoslavnim vernicima čestitala je najveći praznik Uskrs, istakavši da je verska tolerancija najveća vrednost u društvu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.

Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs, u cilju širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu - rekla je Jahjaga.

Prema njenim rečima, verska tolerancija bila je i nastavlja da bude jedna od najvažnijih vrednosti na Kosovu.

- Kosovo je demokratska država u kojoj sve zajednice i svi pojedinci podjednako uživaju i ostvaruju svoja prava - rekla je Jahjaga.

Iguman Janjić izjavio je da je tokom današnje posete Jahjage istakao značaj zaštite verskih objekata na KiM. On je rekao da to nije bila politička poseta i da su sa Jahjagom bili i komandant Halbauer i ambasadorka Džejkobson.

(Telegraf. rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mилорад

    5. maj 2013 | 19:19

    Ово је припрема да се Дечани прогласе познатим шиптарским манастиром из 12. века. Како се до сада све ове године нису сетили да "посете" Дечане него су само посећивали манастире са бакљама у рукама? Не верујте им и чувајте се.

  • vukašin

    5. maj 2013 | 20:45

    Što su je primili ? Ko je to dozvolio?

  • Aleksandar KM

    5. maj 2013 | 21:47

    Auuu Ademe koliko ti nemas pojma sa zivotom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA