Do kraja maja o troškovima u kampanji

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić upozorila je da će se preduzeti zakonski predviđene mere protiv onih koji nisu predali godišnji finansijski izveštaj

  • 0

Rezultati kontrole stranačkih izveštaja o troškovima u prošlogodišnjoj kampanji biće predstavljeni krajem maja, najavila je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić.

U intervjuu za ''Politiku'' ona je upozorila sve koji nisu ispunili obavezu da će Agencija preduzeti zakonski predviđene mere, jer ima ovlašćenja da, ukoliko politički subjekt ne preda godišnji izveštaj ili ga preda nakon proteka zakonom predviđenog roka, podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sve parlamentarne stranke, osim Narodne seljačke stranke i Romske partije, podnele su Agenciji za borbu protiv korupcije godišnje finansijske izveštaje za 2012. godinu.

Prošle godine je Agencija podnela 13 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i očekuje obaveštenje od Prekršajnog suda o toku ovih postupaka.

Prema njenim rečima, sadržinska kontrola godišnjih izveštaja dobija svoj puni smisao tek ove godine kada će redovan rad političkih subjekata biti upoređen sa radom tokom izborne kampanje i tako utvrdi u kojoj se meri poštuje zakon.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA