NOJKIĆ: Lideri Srba sa severa Kosova su licemerni!

- Oni koji govore kako je Briselski sporazum loš za Srbe sve vreme legalizuju objekte u institucijama Prištine. E, to je licemerno - rekao je predsednik odbora SPO na Kosovu

  • 6

Licemerni su lideri Srba sa severa Kosova koji legalizuju objekte u institucijama Prištine, a govore kako je Briselski sporazum loš za Srbe, kaže predsednik odbora SPO na Kosovu Ranđel Nojkić.

- Mnogi državni objekti Republike Srbije i društveni objekti su legalizovani, privatizovani preko agencije, ne u Beogradu, nego u Prištini. Te beneficije koje imaju Srbi sa juga, te iste koriste i Srbi sa severa. Ali ono što njima odgovara, to je legitimno. Setiti se "Insajdera", koje su to firme i koji su to rođaci koji su svoje firme legalizovali u kosovskom sistemu. Zvonko Veselinović je najviše imao juzno od Ibra. I niko ga nije kritikovao. E, to je licemerno - kaže Nojkić.

Nojkić dodaje da ne misle svi Srbi onako kako misle njihovi lideri. Ali sa druge strane niko ne plaća račune za struju, a prehrambeni proizvodi su jeftiniji.

- Na taj način lideri održavaju mir, i govore da će sada sa primenom sporazuma da prestanu da se finansiraju institucije na Kosovo, što neće biti slučaj - kaže Nojkić.

On navodi da su gašene srpske institucije i tokom prethodne vlade.

- Ljudi sa severa su pokušali da manipulišu ljudima sa juga, govorili su kako će se ukinuti zdravstvo i slično. I sada će Srbi južno od Ibra da pitaju kakve će diplome imati Srbi južno i severno od Ibra. Ako dobiju zadovoljavajuće odgovore, naravno da neće podržati ono što traže Srbi sa severa - smatra Nojkić.

Nojkić tvrdi da "ne kritikuje ljude, već licemerstvo i pokušaj manipulacije".

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    7. maj 2013 | 11:25

    Nojkicu,koliko su te Taci i Vucic platili da nastavis da guras Kosmet u siptarske ruke? I da znas da svi mi sa severa mislimo kao nasi predsednici opština.

  • ISTINA

    7. maj 2013 | 11:27

    Nojkić govori ISTINU. Sve je objasnio jednostavnim narodnim rečnikom.

  • русија

    7. maj 2013 | 12:21

    срамота. надам се да ће да се покају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA