Dačić i Tači potpisuju sporazum 21. maja?

Kako piše prištinski dnevnik "Koha ditore", do tada bi trebalo da se postigne saglasnost o planu za sprovođenje Sporazuma, o čemu u dva navrata nije bilo dogovora

  • 1

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači potpisaće 21. maja u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa.

Kako piše prištinski dnevnik "Koha ditore", do tada bi trebalo da se postigne saglasnost o planu za sprovođenje Sporazuma, o čemu u dva navrata nije bilo dogovora, a dve strane su se međusobno optuživale za neuspeh razgovora.

Jedan neimenovani zvaničnik Vlade Kosova rekao je, međutim, za dnevnik da još nije utvrđen tačan datum kada će sporazum biti potpisan, ali da razlog za kašnjenje ne treba tražiti na Kosovu. Prema njemu, odgovornost za to je na Briselu i Beogradu.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči je za dnevnik izjavio da je kosovska strana "izrazila spremnost da ostvari obaveze koje proizlaze iz sporazuma".

S druge strane, predstavnici Vlade Srbije optužili su Prištinu da pokušava da izmeni postignuti sporazum kroz plan za njegovu primenu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA