Kolundžija: Vlada nije pala, imamo problem da obezbedimo većinu

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" očekuje da se problem većine u Skupštini reši do početka marta

  • 0

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da vladajuća koalicija ima problem da obezbedi većinu u Skupštini, jer su u SPO nastale unutarstranačke razmirice.

Na pitanje da li to znači da vlada nema podršku 126 poslanika i da je praktično pala, ona je odgovorila odrečno.

- Vlada nije pala. Zakoni koje bi trebalo da usvojimo nisu sistemski i od njih ne zavisi funkcionisanje države. Imamo mesec dana do raspisivanja izbora. Parlament obično i ne radi u tom periodu, ali mi smo hteli da usvojimo još neke zakone pre izbora. Nadamo se da ćemo u tome i uspeti, i da ćemo naći rešenje do završetka vanrednog zasedanja, a to je početak marta - objasnila je Kolundžija za Novosti.

Ona je dodala da očekuje da pobedi politička logika i da podršku u parlamentu pruže poslanici SPO.

Nada Kolunžija je rekla da su socijalisti strateški partner DS sa kojim imaju odličnu saradnju, kao i sa još nekim manjim strankama.

- Jasno je da ne možemo u vlast s naprednjacima, jer bi takozvana velika koalicija, po mom uverenju, bila veoma loša po Srbiju. Takođe, ne možemo sa onima koji traže odricanje od evropskih integracija, kao što je, na primer, DSS, koji kaže da onaj ko hoće s njima mora da se odrekne ulaska u EU - istakla je Kolundžija.

Na opasku da LDP traži odricanje od politike prema Kosovu, ona je odgovorila da će, ako DS-u takav uslov bilo ko bude postavljao, pa i LDP, saradnja biti neprihvatljiva.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA