VUČIĆ: Razgovaraćemo o svakoj sitnici iz sporazuma

Vučić izjavio da sa Srbima sa severa KiM želi da razgovara o "svakoj sitnici" iz sporazuma, ističući da represivnih mera neće biti i ako dogovora ne bude

  • 4

Razgovaraću sa svim predstavnicima Srba, i onima koji su legitimni i onima koji to nisu, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić uoči posete severu KiM.

- Mislim da kažem šta jeste politika Srbije, da Kosovo nije nezavisno, da ga nismo i nećemo priznati, da kažem da samo Srbija zajednički sa svojim narodom može da napreduje, ali da, takođe, deo našeg naroda ne može bez svoje Srbije na bilo koji način da prosperira - dodao je Vučić.

On je napomenuo da želi da razgovara "o svakoj sitnici" iz sporazuma, primetivši da neki predstavnici Srba s Kosova nisu čak ni pročitali tekst sporazuma.

Vučić je objasnio i da će lokalnih izbora biti do kraja godine pa će se videti legitimitet svakoga, a posle izbora bi trebalo da bude formirana zajednica srpskih opština gde bi bili legitimni predstavnici srpskog naroda u opštinama gde Srbi čine većinu.

Na pitanje da li Srbi iz ustavno-pravnog okvira Srbije prelaze u ustavno-pravni okvir Kosova, Vučić kaže da "to baš i nije tako", ocenivši da je to pojednostavljena slika jer Srbija i dalje ne priznaje Kosovo.

- Dakle, Srbija ne priznaje Kosovo niti će Kosovo dobiti stolicu u UN, niti išta slično - naglasio je Vučić.

Vučić je napomenuo da nema ništa protiv toga što su se predsednici SO sa severa KiM za pomoć obratili predsedniku i premijeru Rusije, Vladimiru Putinu i Dmitriju Medvedevu, da se Srbija nalazi na boljem putu nego što je to bilo ranije, posebno zbog ozbiljne borbe protiv korupcije i kriminala, kao i da poštuje Koštunicu.

- Ja i dan danas mnogo više poštujem Koštunicu, ali ne poštujem neke druge ljude oko njega koji misle da mogu da koriste takvu vrstu politike - rekao je Vučić, dodajući da bi neki ljudi trebalo dobro da razmisle kako i šta rade i kako se ponašaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceda P.

    12. maj 2013 | 09:42

    Miskovic izgleda placa Srbe sa Kosmeta i Albance? Placa medije i placa americke lobiste? Pa kako ni rec ne cujemo od Miska, nego samo ove iz vlasti sa njihovim bajkama?

  • mihailovic

    12. maj 2013 | 11:04

    KOSOVSKI SRBI !!! NEKA VAM VUCIC DA OVEREN PECATOM OD VLADE PISMENI ORIGINAL BRISELSKI SPORAZUM I DA DOBRO PROUCITE STA TAJ SPORAZUM ZNACI DA LI JE KOSOVO I METOHIJA I VI PRAVNO UNUTAR SRBIJE I VAZECEG USTAVA SRBIJE ILI NE A NE DA NASEDATE NA PPRAZNE I LAZNE PRICE VUCICA I NJEGOVE VLADE KO STO SU OBECAVALI U PREDIZBORNOJ KAMPANJI A ONDA IZDALI I SRBIJU I USTAV SRBIJE TRGUJUCI SA ALBANSKIM ZLOCINCIMA SRPSKO KOSOVO I METOHIJU ZARAD EU-CEKAONICE...! BEZ ORIGINAL BRISELSKOG SPORAZUMA U PISMENOJ FORMI OVERENOJ OD EU I VLADE SRBIJE NEMOJTE PRIHVATATI NIKAKVA ””OBJASNJAVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA””” OD VUCICA ! ONI KOJI NE POSTUJU VAZECI USTAV SRBIJE GDE JASNO DEFINISE STATUS KOSOVA I METOHIJE DA JE TO NEOTUDJIVI !!! -DEO SRBIJE !!!...I STA IMA SADA VUCIC DA VAM OBJASNJAVA O CEMU ??? DA STE VI U SRBIJI ILI BRISELSKIM SPORAZUMOM U ALBANSKOJ KVAZI DRZAVI KOJA VEC SUTRA MOZE BITI DEO VELIKE ALBANIJE ???

  • стрептомицин

    12. maj 2013 | 10:24

    Врло велики проблем је продати Србима рог за свећу, односно убедити их да издаја заправо то није. Када би Срби користили иоле пропагандом испрани мозак, схватили би да све што су шиптари до сада најављивани је испуњено, док се српска страна понашала као "снајка" која у току сексуалног чина и даље говори "немој и нећу". Релевантно је и то што шиптари једва чекају са применом споразума. То довољно говори колико је он "добар" за Србе и то што је НАТО гаранција?! Срби употребите мало свој мозак, уместо што мишљење добијате од медија преко којих непријатељи остварују своје циљеве.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA