VUČIĆ JAKŠIĆU: Sve albanske zločince pustio je Vojislav Koštunica

- Sve albanske zločince pustio je Vojislav Koštunica, a ne Tomislav Nikolić. Nemojte meni da govorite o amnestiranju zločinaca, vi ste ih amnestirali i doveli u poziciju da nema kuda dalje - rekao je vicepremijer poslaniku DSS

  • 8

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić označio je poslanika DSS Marka Jakšića kao "organizatora verbalnih napada na njega" i rekao da je vlast u vreme Vojislava Koštunice amnestirala "sve albanske zločince" pa ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu.

- Vidim da su neki naučili od Albanaca mnogo, skupili decu da viču: "Ubij Vučića". Treba da se stidite jer Srbi to ne rade, časni ljudi to ne rade - rekao je Vučić, koji je ušao u direktnu raspravu sa Jakšićem tokom razgovora sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova.

Jakšić je takve optužbe odbacio ocenivši da je briselski sporazum štetan i da predstavlja veleizdaju nacionalnih i državnih interesa.

- Ovo je faktički pravljenje albanske države uz blagoslov Srbije. Mislim da je bitno da sadašnja vlast ne sprečava rad Ustavnog suda. Svi znamo da je ceo ovaj sporazum protivustavan i zato mora da ide pred Ustavni sud - rekao je Jakšić.

Vučić je, odgovarajući Jakšiću, upitao zašto pokrajinski izbori nisu sprovedeni kad su predstavnici Srbije, među kojima je bio i Jakšić, bili s Tačijem na pregovorima u Beču, a ministar za Kosovo i Metohiju bio takođe kadar DSS Slobodan Samardžić.

- Tada ste vedrili i oblačili ovde na KiM. Sve albanske zločince  pustio je Vojislav Koštunica, a ne Tomislav Nikolić. Nemojte meni da govorite o amnestiranju zločinaca, vi ste ih amnestirali i doveli u poziciju da nema kuda dalje - rekao je Vučić i ponovio da aktuelna vlast nije za prodaju Kosova, a Jakšiću ponudio da razmene kompletnu imovinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    12. maj 2013 | 20:41

    Bravo za Vucica. Samo napred. Pocisti taj otpad od prethodne vlasti,da se vise nikad ne povrate.

  • ljubica

    12. maj 2013 | 20:41

    A gde su sad branioci lika i dela kostunice pa da kazu da nije.

  • Rasa

    12. maj 2013 | 20:36

    U pravu je covek! Zavrnite slavine! Zbog nekoliko odbornika da ispasta ostatak Srbije i jos kojim je istekao mandat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA