RISTIĆ: Nisu približeni stavovi sa Vladom Srbije

- Činjenica je da briselski sporazum nudi integraciju u nezavisno Kosovo, na način da moramo da se integrišemo u ustavno-pravni okvir. To je nepremostivi jaz - rekao je predsednik opštine Zubin Potok, posle sastanka prvog potpredsendika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova

  • 14

Srbi sa Kosova žele da nastave da rade sa svojom državom, ali je nepremostivi, duboki jaz, to što sporazumom moraju prihvatiti Ustav Kosova, kaže Slaviša Ristić.

Predsednik opštine Zubin Potok  istakao je da bi se o svim ostalim pojedinostima sporazuma moglo razgovarati.

- Činjenica je da briselski sporazum nudi integraciju u nezavisno Kosovo, na način da moramo da se integrišemo u ustavno-pravni okvir. To je nepremostivi jaz - rekao je Ristić posle sastanka prvog potpredsendika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova.

On je dodao da je uveren da će današnji dan pomoći Vladi Srbije da zaista vidi da Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da prihvate Ustav i zakone Kosova.

Prema njegovim rečima, mora da se nađe neko novo rešenje, koje nije integracija Srba u nezavisno Kosovo.

Ristić je ukazao da se nepremostivi jaz može premostiti na način da međunarodna zajednica, Brisel i srpska Vlada shvate da se jedan narod ne može silom naterati da prihvati nezavisno Kosovo.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    12. maj 2013 | 23:49

    Tako je Risticu,ja iskreno govoreci uopste neznam zasto je Vucic danas bio.Pa on nama nista konkretno nije rekao. Valjda je danas napokon shvatio da mi ipak nismo retardi

  • nenad_vienna

    13. maj 2013 | 00:10

    tako je! nedaj te šiptarima srpske zauzete teritoorije! vučiću izdajniče!!!

  • Sanja

    12. maj 2013 | 23:55

    Ok, onda ajde cao za sva vremena. Necu vise da trpim ove lopuze. Dok ih mi izdrzavamo oni se bune. Nadjite nekog ko ce da vam tolerise ovakvo ponasanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA