Političari su najpoželjniji saradnici DB-a jer najbolje cinkare!

Političari su najpoželjniji saradnici Državne bezbednosti jer imaju pristup informacijama, a vrh DOS je 2000. godine došao u posed dosijea DB, tako da su opozicioni lideri saznali mnogo toga

  • 0

Političari su najpoželjniji saradnici Državne bezbednosti jer imaju pristup informacijama, a uz to vole da pričaju ružno o kolegama i cinkare, tvrde bezbednjaci.

Nekadašnji funkcioner DB Boža Spasić podseća da je vrh DOS 2000. godine došao u posed dosijea DB, tako da su opozicioni lideri saznali mnogo toga.

- Mnogi političari su na vezi s DB. Ređe su neposredni saradnici, a češće je to odnos u kom političari sede s pripadnicima DB i cinkare, daju komentare, pričaju o intrigama i ružno o kolegama, i te priče se unose kao beleške, na osnovu kojih kasnije mogu da se rade neke strategije - navodi Spasić.

Kriminolog Zlatko Nikolić navodi da službe ne bi bile to što jesu da nemaju saradnike iz svih sfera života, pa i politike.

- Službe brišu delove dosijea ili ceo dokument ukoliko postoji opasnost da bude otvoren. Čudno mi je da je Beba Popović sve to sručio u lice Čanku a da njemu kasnije nije falila ni dlaka s glave, odnosno da su nastavili da sarađuju s njim - kaže Nikolić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA