DS: Naprednjaci, kolike budžete imaju opštine u Nišu i Novom Sadu?

Potpredsednik Skupštine grada Beograda pitao je SNS šta je sprečava da opštinama u gradovima gde je na vlasti da bar toliko nadležnosti koliko imaju beogradske opštine

  • 1

Potpredsednik Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić je u odgovoru SNS-u upitao tu stranku, šta je sprečava da opštinama u gradovima gde je na vlasti, da bar toliko nadležnosti, koliko imaju beogradske opštine.

"Podsećamo kolege iz SNS-a na činjenicu da Beograd nije jedini veliki grad u Srbiji, kao i da drugi gradovi, poput Niša i Novog Sada, takođe imaju gradske opštine. DS postavlja pitanje koje nadležnosti i kolike budžete imaju te opštine", naveo je Alimpić u pisanoj izjavi.

Alimpić, koji je i član Glavnog odbora DS-a, napominje da je Beograd najdecentrolizovaniji grad u Srbiji.

On poručuje i da je "u najmanju ruku neuobičajeno da oni, koji ništa ne čine po pitanju decentralizacije u državi i u gradovima u kojima su na vlasti drugima drže lekcije o tome".

"S obzirom na to da je jasno da je sve što SNS radi u službi izbora u Zemunu, pitamo velike podržavaoce decentralizacije Beograda, zašto su protiv decentralizacije Zemuna, odnosno zašto su protiv formiranja nove opštine Batajnica i pored jasne volje građana i ekonomskog opravdanja da Batajnica bude posebna opština", upitao je Alimpić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    16. maj 2013 | 05:19

    Ja cu ti odgovoriti,ovako grad je doprineo da javna preduzeca budu toliki gubitici sto od slivanja mesecnih prihoda u njih nikad nisu mogla biti,sva zaduzena zbog lakse privatizacije?ljudi rade na odredjeno i preko omladinskih zadruga i do 10god?sta ste vi ucinili osim da budemo siromasni i bedni?silazite vise ds i da vas nikad nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA