Ljajić traži da se istraži uništavanje dokaza o trgovini organa

Tribunal 2005. godine uništio dokaze o trgovini, istiće Ljajić

  • 0

Predsednik nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić uputio je generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, glavnom tužiocu Tribunala Seržu Bramercu i predsedniku Međunarondog suda pravde u Hagu Teodoru Meronu pismo u kome zahteva da se istraže okolnosti pod kojima je Tribunal 2005. godine uništio dokaze iz slučaja trgovine organima na Kosovu.

Ljajić je pismo uputio u petak, a do danas nije dobio nikakve povratne infomacije. Povod za upućivanje zahteva, kako ističe Ljajić, pronašao u nedavnoj polemici bivše haške tužiteljke Karle del Ponte i aktuelnog rukovodstva Tribunala "u kojoj se krivica za uništavanje tih dokaza prebacuje sa jednih na druge".

- Mi smo i ranije bili upoznati sa tim da su ti dokazi uništeni 2005. godine, a sada se krivica prebacuje sa jednih na druge u samom Tribunalu, i mi tražimo odgovor šta se zaista dogodilo i zašto su ti dokazi uništeni - rekao je Ljajić.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA