KALANOVIĆ: Velika nepravda ako Srbija ne dobije datum u junu!

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu očekuje da se uskoro približe stavovi Vlade i Srba sa Kosova i Metohije o Briselskom sporazumu

  • 3

Ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović očekuje da se uskoro približe stavovi Vlade i Srba sa Kosova i Metohije o Briselskom sporazumu, i napominje da bi bila velika nepravda prema Srbiji ako u junu ne bi dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU.

- Pred nama su dugotrajni i teški poslovi podizanja standarda i datum (početka pregovora) je samo jedan stepenik. To je preduslov da se Srbija suštinski menja i da počne da liči na uređenu, srednje razvijenu evropsku zemlju - rekla je Kalanović u intervjuu za "Novosti", istakavši da bi bila velika nepravda prema Srbiji ako u junu ne bi dobila datum.

Ona očekuje da se uskoro približe stavovi Vlade i Srba sa Kosova i Metohije o Briselskom sporazumu.

- Sporazum je težak za sve, ali je to jedino razumno rešenje. Ne možemo da se zamrznemo u prošlim vremenima i da nas vode emocije - rekla je Kalanović.

Ona smatra da je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić povukao državnički potez odlaskom na Kosovo da pokaže Srbima da nisu ni zaboravljeni, ni sami.

- Dao im je detaljne informacije šta je potpisano u Briselu. Bilo je među njima mnogo podmetanja i dezinformacija kad je u pitanju zdravstvo, bezbednost, obrazovanje i dobili su sve odgovore - rekla je ministarka za regionalni razvoj.

Kalanović kaže da ne veruje da će biti vanrednih izbora, ali i dodaje da se u Srbiji nikad ništa ne zna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    16. maj 2013 | 12:32

    VI U VLADI SRBIJE MORATE ODGOVARATI SRBIJI ZA UGROZAVANJE USTAVNOG TERITORIJALNOG PORETKA DRZAVE SRBIJE JER VI NEDOZVOLJENO I PROTIVNO VAZECEM USTAVU SRBIJE POKUSAVATE NELEGALNIM ,NEZAKONITIM BRISELSKIM SPORAZUMOM DA TRGUJETE SA DRZAVNOM TERITORIJOM DRZAVE SRBIJE ! ZA OVO SE IDE NA TESKU ROBIJU !

  • Разочаран и окупиран од стране нео-дахија

    16. maj 2013 | 17:58

    Неће Европа власт која ради против свог народа..... Политика ваше паразитске интерсне групе је дубоко анти-европска, јер се своди на сулудо задуживање народа кога кокано представљате (заправо увлачите Србију и будуће генерације у дужничко ропство и уништавате будућност младих генерација) и који вама није дао мандат и легитиметет за тако нешто. Немачки политичари и остали који су створили ЕУ и одлучују у Европи, не задужују тако безобзирно свој народ, већ настоје да том народу обезбеде посао. Да ли бисте ви Г-ђо Калновић примили неког у вашу кућу, који мало или ништа не ради и живи од задуживања, кредита и дугова које неможе да врати.?? Вратите све паре у буджет Србије које сте потрошили ви и ваша паразитско интерсна група дилетаната, самопроглашених експерата (велике а незађене плате, бенефиције, трошкови скупих аутомобила плаћених народним парама, шофера, путовања...)

  • Ralexic

    16. maj 2013 | 10:37

    Ova je izjava priprema za "trenutak istine".Znaci nema nista od datuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA