AGENCIJA: Imovina Ivice Tončeva čista kao suza!

Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila danas da nakon završene provere imovine specijalnog savetnika premijera Ivice Dačića nije pronašla ništa sumnjivo

  • 4

Agencija za borbu protiv korupcije završila je danas postupak vanredne kontrole izveštaja o imovini specijalnog savetnika premijera za nacionalnu bezbednost Ivice Tončeva i, kako je saopšteno na internet stranici agencije, "nije pronađeno ništa sumnjivo niti nezakonito".

Specijalni savetnik premijera Srbije za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev kaže za Telegraf da neće ni sada da komentariše izveštaj komisije Agencije za borbu protiv korupcije, kao što nije želeo ništa da kaže ni kada je protiv njega pokrenut vanredni postupak.

- Institucije u državi rade svoj posao i u njihov rad ne sme i ne treba niko da se meša. Ni kada je pokrenuta vanredna kontrola, nisam želeo da dajem izjave i da se mešam u istragu, pa to neću činiti ni sada kada je sve završeno - kaže Ivica Tončev.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak vanredne kontrole izveštaja o imovini specijalnog savetnika premijera za nacionalnu bezbednost Ivice Tončeva. S druge strane, Tončev je tada za Telegraf poručio Agenciji da treba da nastavi da radi svoj posao, za koji smatra da je "nastavak politički orkestriranih napada na njega i Ivicu Dačića".

Čitavu aferu i proces protiv Ivice Tončeva pokrenuo je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) Nezavisnog udruženja novinara Srbije, kada je objavio tekst "Savetnik premijera radio za crnogorskog kriminalca".

"Nije jasno kako je Tončevu pošlo za rukom da postane važna osoba u javnoj sferi Srbije. Kada se pre pet godina doselio iz Austrije, nepoznati biznismen Ivica Tončev se začuđujućom brzinom pozicionirao kao jedan od veoma uticajnih ljudi u Srbiji", piše u izveštaju CINS.

Ovo je druga optužba protiv Tončeva koja je pala u vodu, a podsetimo da je ranije inspekcija Ministarstva prosvete saopštila da fakultetska diploma savetnika za bezbednost premijera nije falsifikovana.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojkok

    16. maj 2013 | 17:56

    Bravo! Od naseg Ivice nema bolji covek u Bozicu.

  • Petar

    16. maj 2013 | 19:51

    I sta sad? Nije mi jasno zašto je ovaj savetnik na udaru zbog imovine!? Pa on je jedini rekao šta ima dok drugi sa platom od 30.000 dinara kupuju avione!? Tončev je pare zaradio u Beču i Austrija nije imala primedbi ...

  • svedok

    16. maj 2013 | 21:51

    Aha, kao i diploma, koju poseduje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA